x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hackerii au lovit rău Sony Music

Hackerii au lovit rău Sony Music

de Alex Revenco    |    04 Mar 2012   •   21:00
Hackerii au lovit rău Sony Music

Dupa cum se stie, in urma cu doi ani, Sony Music parea ca a dat lovitura, cumparand de la mostenitorii superstarului american intregul catalog, pentru suma de 250 de milioane de dolari, valoarea lui fiind mult mai mare. In urma acordului, timp de sapte ani, Sony urma sa editeze orice le-ar 'pofti inima' din vechile inre­gistrari, remasterizate etc. plus alte zece albume cu materiale inedite, 'trase' in timpul inregistrarilor, repetitiilor etc. Dar luni seara a cazut 'bomba', agentiile din intreaga lume anuntand un atac fara precedent al piratilor cibernetici, care au dat lovitura la grupul Sony Music, unde au spart 50.000 de fisiere ce contineau in­tregul catalog muzical al lui Michael Jackson.

Piratii sunt britanici
Astfel, s-a inregistrat a doua 'spargere' in mai putin de un an, dupa ce Sony a esuat in tentativa de a scoate un album cu ultimele inre­gistrari ale lui Michael, duete etc. Anul trecut, hackerii au spart prima oara Sony Music Group si au postat pe net ce urma sa apara pe disc si, mai mult, au fost furate datele personale de la peste 77 de milioane de pasionati de jocuri. Acest atac a provocat grupului Sony pagube de peste 168 de milioane de dolari.

Insa, de aceasta data, avem de-a face cu cel mai amplu atac ciberne­tic organizat vreodata asupra unei companii muzicale. In noaptea de sambata spre duminica, oficiali ai grupului Sony au recunoscut ca in sistemele lor informatice s-a facut o 'bresa' si s-au furat niste piese compuse de Michael Jackson, dar nu au dezvaluit amploarea actiunii. Tot din interiorul grupului Sony s-a aflat ca atacul cibernetic a avut loc din Marea Britanie. Vineri, James Marks (26 de ani) din Deventry, Northamptonshire si James McCormick (25 de ani) din Blackpool – suspecti in cazul spargerii de anul trecut – au fost au­diati de divizia de combatere a in­fractionalitatii pe internet, dar au ne­gat toate acuzatiile si, in consecinta, au fost eliberati pe cautiune.

Potri­vit presei din Marea Britanie, 'tot ce a cumparat Sony Music Group de la cei care administreaza averea lui Michael Jackson a fost compromis. Acest furt i-a determinat sa isi verifice sistemele informatice si au descope­rit bresa. Felul in care au pa­truns in sistem prezenta un anumit ni­vel de sofisticare. Sony a identificat par­tea slaba a sistemului sau de protectie si a acoperit imediat acea bresa, avand credinta ca asemenea actiuni nu vor mai fi posibile in viitor'. Ar mai trebui spus ca atacul cibernetic de la Sony Music Group nu l-a afectat doar pe Michael, cu acest prilej s-au compromis si piese muzicale aflate in ca­taloagele altor artisti aflati in 'curtea' casei de discuri, precum Jimi Hendrix, Paul Simon, Foo Fighters si Avril Lavigne.

Michael Jackson a incetat din viata pe 25 iunie 2009, in varsta de 50 de ani, in urma unei 'intoxicatii grave' cu propofol. Acesta este un anestezic puternic utilizat in spitale si in clinicile medicale, pe care mega­starul il folosea acasa, ca somnifer, la recomandarea medicului Conrad Murray.

×