x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hackerii de la Anonymous ameninţă Bursa din New York

Hackerii de la Anonymous ameninţă Bursa din New York

de Marina Constantinoiu    |    05 Oct 2011   •   09:38

Hackerii de la Anonymous ameninta cu blocarea activitatii bursei din New York, in semn de solidaritate cu participantii la miscarea de protest "Sa ocupam Wall Street", lansata la mijlocul lunii septembrie, relateaza Rador.

FBI investigheaza amenintarile facute de cunoscuta grupare de hackeri, care intentioneaza sa sparga sistemul electronic al Bursei de Valori din New York (NYSE), informeaza FoxNews, citat de Rador. Membrii gruparii Anonymus sustin ca vor sa blocheze activitatea bursei NYSE , luni 10 octombrie, in semn de solidaritate cu participantii la miscarea de protest "Sa ocupam Wall Street", lansata la mijlocul lunii septembrie, potrivit FBI.

Membri ai gruparii Anonymous se afla in prezent in atentia Biroului Federal de Investigatii, care s-a autosesizat dupa ce o declaratie in acest sens a fost postata pe internet, fiind adresata mass-media. "FBI este constient de aceste amenintari si urmareste cu atentie situatia", a declarat pentru FoxNews.com purtatorul de cuvant al FBI, Tim Flannelly.

"Nu putem ramane tacuti in timp ce concetatenii nostri sunt exploatati si fortati sa faca sacrificii de dragul profitului unora.Vom demonstra lumii ca ne tinem de cuvant. La 10 octombrie Bursa de Valori din New York va fi stearsa de pe Internet", se afirma intr-un mesaj postat de gruparea Anonymus."Sa va asteptati la o zi care nu va fi niciodata uitata!" se mai arata in mesaj.

Protestele au inceput pe 17 septembrie in Manhattan, cand militanti din miscarea "Sa ocupam Wall Street" au blocat podul Brooklyn, iar politia a operat aproximativ 700 de arestari.

×