x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe HALUCINANT! Ce făceau controlorii de zbor în turnul de control în momentul în care un avion de pasageri urma să aterizeze (VIDEO)

HALUCINANT! Ce făceau controlorii de zbor în turnul de control în momentul în care un avion de pasageri urma să aterizeze (VIDEO)

19 Aug 2014   •   10:01
HALUCINANT! Ce făceau controlorii de zbor în turnul de control în momentul în care un avion de pasageri urma să aterizeze (VIDEO)

Un avion al companiei China East Airlines a fost nevoit să îşi amâne aterizarea cu minute bune pe aeroportul din Wuhan (centrul Chinei) din cauză că nu a reuşit să stabilească contactul cu controlorii de zbor. Aceştia adormiseră în turnul de control, relatează AFP, conform Agerpres. Apelurile lansate de personalul de bord pentru obţinerea permisiunii de aterizare au rămas fără răspuns aproape un sfert de oră, controlorii de zbor de permanenţă aţipind la posturile de lucru. Aparatul Boeing 737 a fost astfel nevoit să zboare deasupra aeroportului până când s-a stabilit comunicaţia cu solul.

După o perioadă de aşteptare de peste zece minute, s-a stabilit în sfârşit contactul, iar avionul care venea din insula Hainan (sudul ţării) a aterizat în deplină siguranţă, potrivit portalului de ştiri Sina.com.

Controlorii 'adormiseră în timpul orelor de serviciu şi din acest motiv avionul a lansat numeroase apeluri fără răspuns', a recunoscut aviaţia civilă, citată de revista Caijing.

O anchetă asupra incidentului petrecut acum o lună, dar făcut public în ultimele zile, a dus la concluzia că doi controlori de zbor aţipiseră când avionul trebuia să aterizeze. Vestea a declanşat marţi reacţii de indignare din partea internauţilor chinezi, îngrijoraţi de condiţiile de siguranţă de pe aeroporturile din ţară.

'Acest lucru ar fi putut avea consecinţe grave. Dacă unui controlor îi place atât de mult să aţipească, să o facă la puşcărie', a scris un internaut.

×