x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hamas declară stare de urgenţă în Fâşia Gaza

Hamas declară stare de urgenţă în Fâşia Gaza

09 Apr 2011   •   14:45
Hamas declară stare de urgenţă în Fâşia Gaza
Sursa foto: /Reuters
160524-.jpgGuvernul Hamas, la putere în Fâşia Gaza, a decretat astăzi "stare de urgenţă" pentru serviciile de securitate, chemate să lucreze 24 de ore din 24, în contextul confruntărilor cu armata israeliană, a declarat un purtător de cuvânt, citat de AFP.

"Ministerul de Interne a decretat stare de urgenţă. Toate forţele de securitate trebuie să lucreze 24 de ore din 24, ca şi serviciile de apărare civilă şi serviciile medicale, pentru a proteja şi salva locuitorii de ocupantul sionist", a declarat Ihab al-Ghoussein, purtător de cuvânt al ministerului de Interne.

Confruntarea armată din aceste zile dintre Israel şi Hamas, cea mai gravă din 2009, a costat viaţa a 17 palestinieni din Fâşia Gaza. Aceste confruntări au început joi şi ele continuau sâmbătă, cu noi lansări de proiectile palestiniene şi raiduri aeriene israeliene.

"Grupările palestiniene (din Gaza) s-au angajat să respecte armistiţiul şi să facă să înceteze tirurile de rachetă, dar agresorul sionist a făcut să eşueze totul, atacând şi ucigând civili, femei, copii şi persoane în vârstă", a adăugat Ihab al-Ghoussein. El a acuzat armata israeliană de a fi tras asupra echipelor de salvare şi a ambulanţelor "obuze cu fosfor a căror utilizare este interzisă de dreptul internaţional".

×
Subiecte în articol: externe gaza hamas