x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Handbalistul Marian Cozma, comemorat de fanii de la Veszprem

Handbalistul Marian Cozma, comemorat de fanii de la Veszprem

de Istvan Deak    |    09 Sep 2012   •   14:08
Handbalistul Marian Cozma, comemorat de fanii de la Veszprem

Fostul component al echipei nationale de handbal a Romaniei si al campioanei Ungariei, MKB Veszprem, Marian Cozma, a fost comemorat, sambata, in localitatea Veszprem, unde handbalistul a fost ucis la 8 februarie 2009, relateaza mixonline.hu.

Numeroase persoane s-au adunat in fata Arenei Sporturilor din oras pentru a-l omagia pe Marian, care ar fi implinit sambata 30 de ani. Fanii echipei ungare nu l-au uitat pe handbalistul roman, pe care il comemoreaza de mai bine de trei ani, de ziua sa de nastere, dar si in fatidica zi de 8 februarie, in care handbalistul a fost ucis, in fata localului Patriota din Veszprem, in cursul unei altercatii cu un grup de romi.

In liniste

Ceremonia a fost organizata de Clubul suporterilor echipei de handbal din Veszprem, iar fanii care l-au iubit si respectat au ales sa-l comemoreze intr-un mod special pe sportivul roman, sub semnul linistii, lasand sa zboare liberi 30 de porumbei, 26 albi si patru negri. Comemorarea s-a desfasurat inaintea unui meci de campionat si a cuprins si o slujba memoriala la care au participat jucatorii si oficialii clubului MKB Veszprem, dar si reprezentanti ai autoritatilor locale.

Cei care nu au putut participa au fost indemnati de Fan-Clubul MKB sa aprinda o lumanare in memoria fostului component al campioanei Ungariei, care si-a pierdut viata la nici 27 de ani.

Reexaminarea sentintei

Curtea Suprema de Justitie a Ungariei a admis cererea de reexaminare a sentintei definitive in cazul uciderii handbalistului roman. Procuratura Generala a Ungariei a inaintat la finalul lunii iunie Curtii Supreme de Justitie o cerere de reexaminare a sentintei definitive bazata pe faptul ca motivarea deciziei definitive a Curtii de Apel Gyor contine numeroase contradictii fata de rechizitoriul intocmit de procurori si acceptat de Judecatoria din Veszprem.
Curtea Suprema de Justitie a anuntat ca va reanaliza sentinta in cadrul a trei sedinte publice programate pentru 25 si 28 septembrie, respectiv 2 octombrie 2012, cand ar putea fi anuntata o posibila schimbare a sentintei definitive.

La sfarsitul lui aprilie, Curtea de Apel din Gyor a decis reducerea pedepselor ucigasilor lui Cozma, Sandor Raffael si Gyozo Nemeth, de la inchisoare pe viata la inchisoare pe 18 ani pentru fiecare. Unui al treilea inculpat, Ivan Sztojka, care initial fusese condamnat la 20 de ani de inchisoare, pedeapsa i-a fost redusa la opt ani de inchisoare.

×