x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe HAOS în transportul din Londra. Angajaţii de la metroul londonez au intrat într-o grevă de 48 de ore

HAOS în transportul din Londra. Angajaţii de la metroul londonez au intrat într-o grevă de 48 de ore

05 Feb 2014   •   08:13
HAOS în transportul din Londra. Angajaţii de la metroul londonez au intrat într-o grevă de 48 de ore

O grevă de două zile a angajaţilor de la metroul din Londra, în semn de protest faţă de desfiinţarea a sute de posturi, ar putea provoca perturbări foarte puternice pentru călători miercuri şi joi, scrie AFP. Zeci de staţii de metrou vor rămâne închise în timpul grevei şi liniile vor fi în întregime sau parţial închise, inclusiv partea din Central Line ce trece prin inima capitalei britanice de la vest la est.

Autorităţile încearcă să rezolve problemele transportului, suplimentând numărul mijloacelor de transport de suprafaţă, cu aproximativ 100 de autobuze. Însă se estimează că greva de la Metroul londonez va aduce perturbări majore de trafic, pentru că acest mijloc de transport era folosit aproximativ trei milioane de călători.

Două sindicate - Rail, Maritime and Transport Union şi Transport Salaried Staffs Association - sunt la originea mişcării sociale decise pentru a protesta contra închiderii ghişeelor.

Liderii acestor sindicate l-au acuzat pe primarul Londrei, Boris Johnson, că refuză discuţiile despre hotărârea închiderii caselor de bilete. De cealaltă parte, Johnson a descris acţiunea ca fiind "lipsită de sens", iar premierul David Cameron a scris pe Twitter că această grevă este o ruşine. Fără o soluţie negociată, o altă grevă de 48 de ore este aşteptată săptămâna viitoare.

London Underground, cel mai vechi din lume, transportă zilnic aproximativ trei milioane de călători.

×
Subiecte în articol: haos transport londra metrou greva