x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Harry și Meghan se află în Maroc, unde participă la activități pentru sprijinirea educației fetelor

Harry și Meghan se află în Maroc, unde participă la activități pentru sprijinirea educației fetelor

24 Feb 2019   •   17:30
Harry și Meghan se află în Maroc, unde participă la activități pentru sprijinirea educației fetelor

Prinţul Harry al Marii Britanii şi soţia sa, Meghan, au ajuns duminică într-o localitate din regiunea Munţilor Atlas în Maroc, unde vor participa la activităţi pentru sprijinirea educaţiei fetelor din zonele rurale, potrivit Reuters. 

Vizita, organizată la solicitarea guvernului britanic, este cea de-a doua efectuată de un membru al familiei regale în această ţară în ultimii ani, după vizita prinţului Charles din 2011. Regina Elisabeta a II-a a vizitat Marocul în 1980. 

Harry şi Meghan au sosit sâmbătă seară la Casablanca. Duminică, în regiunea Munţilor Atlas, se vor întâlni cu fetele care locuiesc într-un cămin administrat de Education for All, o organizaţie nonprofit care construieşte cămine în apropierea unităţilor de învăţământ pentru a reduce ratele de abandon şcolar în rândul fetelor cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani. 

La sosirea cuplului princiar, fetele din cămin au fluturat steagurile Marocului şi ale Marii Britanii. 

"Alteţile lor regale vor participa la activităţi pentru promovarea educaţiei fetelor, sprijinirea tinerilor şi ajutorarea copiilor din medii dezavantajate", a precizat Palatul Kensington. 

Meghan va participa la ceremonia pictării corpului cu henna, tradiţie care se crede că aduce noroc, bucurie şi frumuseţe. 

În perioada petrecută la Asni, Harry şi Meghan se vor întâlni cu liceeni şi profesori din localitate, după care vor urmări un meci de fotbal. 

Asani este o localitate la doar 15 kilometri de Imlil, un punct de atracşie turistică unde două femei scandinave au fost ucise în luna decembrie. 

Patru suspecţi marocani au fost arestaţi în acest caz. Poliţia spune că aceştia sunt ''lupi singuratici'' şi că au acţionat independent, deşi suspecţii apăreau într-o înregistrare în care jurau credinţă Statului Islamic. 

''Vizita este de bun augur pentru oamenii din regiune după acest incident tragic şi izolat'', a spus Mike McHugo, fondatorul organizaţiei Education for All. 

Luni, ducele şi ducesa vor participa la un eveniment de echitaţie în capitala ţării, Rabat, care va include sesiuni de terapie cu ajutorul cailor pentru copiii cu nevoi speciale, urmat de un eveniment gastronomic şi de o întâlnire cu tineri antreprenori. 

În a doua parte a zilei, cuplul princiar britanic urmează să se întâlnească cu un membru al familiei regale marocane la un palat din Rabat.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: prinţul harry meghan markle maroc