x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hărţuire sexuală: Celebrul chef Mario Batali, concediat din echipa emisiunii culinare ''The Chew''

Hărţuire sexuală: Celebrul chef Mario Batali, concediat din echipa emisiunii culinare ''The Chew''

16 Dec 2017   •   19:00
Hărţuire sexuală: Celebrul chef Mario Batali, concediat din echipa emisiunii culinare ''The Chew''

Compania de televiziune americană ABC a anunţat vineri că l-a concediat pe celebrul chef Mario Batali din echipa emisiunii culinare ''The Chew'', după ce a fost acuzat de hărţuire sexuală, informează Reuters.

Publicaţia online din industria culinară Eater New York a relatat luni că patru femei, care au rămas anonime, l-au acuzat pe Batali că le-ar fi atins într-un mod inadecvat, comportament care a continuat timp de două decenii. Trei dintre acestea, au lucrat pentru bucătar pe parcursul carierei lor, potrivit Eater New York.

''După ce a finalizat analiza acuzaţiilor făcute împotriva lui Mario Batali, ABC a renunţat la colaborarea cu acesta şi bucătarul nu va mai apărea în emisiunea 'The Chew''', a spus, într-o declaraţie, un purtător de cuvânt al ABC, companie din cadrul Walt Disney Co.

Agentul lui Batali, Risa Heller, nu a răspuns vineri întrebărilor presei, precizează Reuters.

Într-o declaraţie trimisă de Heller, prin email, miercuri către Reuters, Batali a spus: ''Îmi cer iertare oamenilor cu care m-am purtat urât şi pe care i-am rănit. Deşi identitatea protagonistelor acestor dezvăluiri nu mi-a fost adusă la cunoştinţă, mare parte din comportamentul descris seamănă cu felul în care m-am comportat.''

''Comportamentul meu a fost greşit şi nu am scuze. Îmi asum deplina responsabilitate şi regret profund durerea, umilinţa şi disconfortul pe care le-am creat semenilor mei, angajaţilor, clienţilor, prietenilor şi familiei''.

Reuters nu a putu confirma acuzaţiile în mod independent, precizează agenţia de ştiri.

Luni, Batali a anunţat că renunţă la administrarea imperiului gastonomic B&B Hospitality Group, care are în componenţă 24 de restaurante deţinute de Batali sau alţi bucătari.

În lumina acestor acuzaţii, Food Network a spus, într-o declaraţie trimisă vineri, prin email, că reţeaua de televiziune a renunţat la planurile de relansare a emisiunii ''Molto Mario'', emisiunea culinară cu care s-a lansat Batali.

Reputaţia lui Batali ca maestru al bucătăriei italiene l-a propulsat în poziţia de director de restaurant, vedetă de televiziune, autor şi unul dintre cei mai celebri chefi din lume. Prima sa apariţie a fost în 1997, pe Food Network, în emisiunea ''Molto Mario'', iar în 2011 şi-a adus contribuţia la lansarea show-ului ''The Chew'', pe ABC.AGERPRES

×