x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Harvey Weinstein pledează "nevinovat" într-un nou caz de agresiune sexuală

Harvey Weinstein pledează "nevinovat" într-un nou caz de agresiune sexuală

09 Iul 2018   •   17:33
Harvey Weinstein pledează "nevinovat" într-un nou caz de agresiune sexuală

Harvey Weinstein a pledat "nevinovat", în cadrul unei audieri la Curtea Supremă a statului New York de luni, la acuzaţia că a agresat sexual o femeie în 2006, relatează Variety şi Reuters. 

A fost o scenă familiară pentru fostul mogul de la Hollywood, scrie Variety pe site-ul său. El a fost anterior audiat în iunie în legătură cu acuzaţii de viol şi agresiune sexuală asupra altor două femei, fapte legate de incidente din 2004 şi 2013. 

Fostul mogul de la Hollywood a venit la audiere într-un costum închis la culoare, alături de avocatul său Benjamin Brafman. 

Zeci de femei l-au acuzat public în ultimele luni pe Weinstein că le-a agresat sau hărţuit sexual. Printre ele se află celebrităţi ca Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie şi Ashley Judd. Căderea lui Weinstein a dus la divulgarea a numeroase acte similare în industria de divertisment, personalităţi de prim-plan ca Kevin Spacey, Dustin Hoffman, Matt Lauer şi Brett Ratner fiind şi de asemenea vizate de acuzaţii de comportament sexual inadecvat. 

Potrivit noilor capete de acuzare, Weinstein ar fi forţat o femeie să întreţină cu el relaţii sexuale orale în iulie 2006. Dacă va fi găsit vinovat el riscă să fie condamnat la închisoare pe viaţă. Pedeapsa minimă pentru astfel de capete de acuzare, dacă va fi găsit vinovat, este 10 ani de închisoare. 

Parchetul nu a făcut publică identitatea niciuneia dintre femeile care îl acuză pe Weinstein de agresiuni sexuale. Lucia Evans, o fostă actriţă aspirantă, a anunţat însă că îl va da în judecată, pentru că ar fi forţat-o să întreţină cu el relaţii sexuale orale. 

În prezent, fostul producător este anchetat şi de procurorii din Los Angeles şi Londra după ce s-au depus plângeri împotriva lui pentru agresiune şi abuz sexual.

AGERPRES

×