x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Van Rompuy: "Nimeni nu ar trebui să împiedice poporul ucrainean să-şi vadă visele realizate"

Van Rompuy: "Nimeni nu ar trebui să împiedice poporul ucrainean să-şi vadă visele realizate"

25 Ian 2014   •   22:26
Van Rompuy: "Nimeni nu ar trebui să împiedice poporul ucrainean să-şi vadă visele realizate"
Sursa foto: Van Rompuy: "Nimeni nu ar trebui să împiedice poporul ucrainean să-şi vadă visele realizate"

Preşedintele Consiliului European Herman Van Rompuy a condamnat cu fermitate, sâmbătă, utilizarea forţei şi "brutalitatea" autorităţilor ucrainene faţă de manifestanţi, îndemnând ambele părţi să se abţină să recurga la violenţă.

 "Deplâng şi condamn cu fermitate utilizarea nejustificată a forţei şi brutalitatea autorităţilor ucrainene faţă de manifestanţi, majoritatea cărora sunt paşnici", a declarat Van Rompuy la Varşovia, la sfârşitul unei întrevederi cu premierul Poloniei, Donald Tusk. Cei care au recurs la forţă, provocând moartea a şase persoane, potrivit opoziţiei, "ar trebui să fie traşi la răspundere" pentru actele lor, a subliniat el.

"Îndemn părţile să se abţină să recurgă la violenţă", a adăugat Herman Vam Rompuy.  "Nimeni nu ar trebui să împiedice poporul ucrainean să-şi vadă visele realizate într-o bună zi. Uşa noastră va rămâne deschisă", a declarat preşedintele Consiliului European.

O fostă republică sovietică, Ucraina este afectată de două luni de o mişcare de contestare fără precedent a regimului, după decizia autorităţilor ucrainene de a renunţa la o apropiere de UE, în favoarea Rusiei.

×