x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hillary Clinton a dat de marţi "liber" la uciderea lui Gaddafi

Hillary Clinton a dat de marţi "liber" la uciderea lui Gaddafi

de Marina Constantinoiu    |    20 Oct 2011   •   13:27

Statele Unite ale Americii vor sa-l vada pe fostul dictator libian Muammar Gaddafi ucis sau capturat, a declarat marti secretarul de Stat american Hillary Clinton la Tripoli, apeland la un limbaj mai intransigent decat de obicei in legatura cu acest subiect, scrie nota agen]ia Associated Press, preluat` de Agerpres.

Hillary Clinton a efectuat o vizita-surpriza in capitala libiana, iar cuvintele referitoare la posibilitatea uciderii fostului lider libian au fost rostite in fata unei adunari de studenti si alte categorii de tineri din capitala libiana. Pana atunci, SUA evitasera in general sa sugereze ca Gaddafi ar trebui ucis, noteaza agentia americana. La declansarea interventiei militare din Libia, cu participarea NATO, s-a afirmat, de altfel, ca scopul ei nu este uciderea liderului libian, ci incetarea opresiunii impuse de regimul acestuia.

Tot marti, Hillary Clinton a declarat ca SUA sunt mandre ca au fost alaturi de libieni in lupta lor pentru libertate si vor continua sa o faca daca ei vor continua acest drum, respectandu-le suveranitatea si onorandu-le prietenia. Vizita doamnei Clinton a fost prima a unui responsabil american de asemenea rang din 2008.

Salutand 'victoria Libiei', ea a afirmat ca 'NATO si coalitia internationala vor continua sa ii protejeze pe civilii libieni pana la finalul amenintarii reprezentate de Muammar Gaddafi'.

×
Subiecte în articol: nato libia hillary clinton muammar gaddafi