x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hillary Clinton povesteşte cum a sărăcit la Casa Albă

Hillary Clinton povesteşte cum a sărăcit la Casa Albă

09 Iun 2014   •   20:01
 Hillary Clinton povesteşte cum a sărăcit la Casa Albă

Fostul secretar de stat al SUA, Hillary Clinton, a povestit că, în momentul în care soţul său, Bill Clinton, a părăsit funcţia de preşedinte al SUA, în ianuarie 2001, familia lor era falită, informează ITAR-TASS.

'Când am venit la Casa Albă, nu aveam bani şi ne era greu să plătim creditul ipotecar, studiile fetei şi alte cheltuieli. Plecând de acolo, noi nu doar eram strâmtoraţi, ci chiar aveam datorii', a declarat Hillary Clinton într-un interviu acordat postului american de televiziune ABC. Fragmente ale acestui interviu au fost date publicităţii luni.

Tocmai din acest motiv, după plecarea de la preşedinţia SUA, soţul ei a început să susţină prelegeri în faţa celor mai variate auditorii, explică Hillary Clinton. Potrivit mass-media, Bill Clinton a câştigat în acest fel circa 106 milioane de dolari. Salariul său în funcţia de preşedinte al SUA s-a ridicat la 200.000 de dolari pe an.

După ce şi-a părăsit postul, Hillary Clinton a început, la rândul său, să susţină prelegeri. Potrivit mass-media, onorariul ei mediu este de circa 200.000 de dolari pe prelegere. Ca o comparaţie, salariul său în funcţia de secretar de stat era de 186.000 de dolari pe an.

Întrebată dacă i se pare corect să câştige pe o singură prelegere de cinci ori mai mult decât câştigă în medie locuitorii SUA într-un an de zile, Hillary Clinton a declarat că, în opinia sa, 'a susţine conferinţe pe bani este mult mai bine decât să munceşti pentru o anumită companie, după cum fac mulţi politicieni după plecarea din funcţie'. (Agerpres)



×
Subiecte în articol: hillary clinton casa alba bill clinton