x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hitler era consumator de cocaină. Vezi de ce se ”trata”

Hitler era consumator de cocaină. Vezi de ce se ”trata”

de Istvan Deak    |    04 Mai 2012   •   13:28
Hitler era consumator de cocaină. Vezi de ce se ”trata”

Adolf Hitler consuma in mod regulat cocaina, cel putin asa reiese dintr-o serie de documente medicale care-l vizeaza pe fostul dictator german, care au fost furnizate Armatei americane de catre medicii sai personali, relateaza 7sur7.be.

Hitler inspira cocaina pentru a-si elibera sinusurile si gatul, rezulta din documentele respective. Acestea mai dezvaluie si alte probleme de sanatate cu care se confrunta dictatorul, cum ar fi, de exemplu, o stanjenitoare acumulare de gaze in intestine (flatulenta). Documentele medicale predate Armatei americane erau insotite si de o radiografie a craniului lui Hitler. Ele au fost scoase la vanzare online, pe site-ul Internet specializat in licitarea de colectii de arhive istorice si militare Alexander Historical Auctions.

Raportul medical are 47 de pagini si mai cuprinde date despre faptul ca Hitler isi injecta sperma de taur pentru a-si stimula libidoul, dar nu era un dependent de sex.

Pe de alta parte, un studiu psihologic al discursurilor lui Adolf Hitler, realizat de un serviciu de ascultare a programelor radiofonice lansat de BBC in 1942, a semnalat paranoia acestuia fata de evrei, in momentul in care liderul nazist a lansat teza "solutiei finale", a dezvaluit, vineri, Universitatea Cambridge.

Potrivit AFP, istoricul Scott Anthony a intrat in posesia unui document ce a apartinut familiei unui sociolog renumit, Mark Abrams, care lucra in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial pentru serviciul de ascultare a programelor radiofonice lansat de BBC.

Un departament special din BBC avea sarcina de a monitoriza si a analiza emisiunile radiofonice din Germania si din celelalte tari ocupate din Europa si de a redacta un raport saptamanal. Acest serviciu de ascultare a propagandei inamice, alaturi de o unitate de cercetare psihologica, incerca sa descifreze resorturile psihologice care il animau pe Hitler prin intermediul discursurilor acestuia.

Studiul, comandat de Mark Abrams unui coleg, Joseph MacCurdy, evoca in 1942 "tendintele morbide" ale lui Hitler si obsesia sa tot mai mare pentru "otrava evreiasca". MacCurdy vorbeste in document despre un "complex mesianic" al lui Hitler, care il facea sa se creada implicat intr-o cruciada contra raului, intruchipat in opinia sa de evrei. Studiul denota o "fobie" crescanda a lui Hitler fata de evrei si subliniaza faptul ca liderul nazist ii considera pe evrei nu doar o amenintare pentru Germania, ci si o intreprindere diabolica universala".

Documentul a fost predat arhivelor Universitatii Cambridge, unde va putea fi consultat de cercetatori.

×