x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hitler visa la Holocaust încă din 1919. Centrul Wiesenthal a dat 150.000 de dolari pe primele lui însemnări.

Hitler visa la Holocaust încă din 1919. Centrul Wiesenthal a dat 150.000 de dolari pe primele lui însemnări.

03 Iun 2011   •   15:38
Hitler visa la Holocaust încă din 1919. Centrul Wiesenthal a dat 150.000 de dolari pe primele lui însemnări.

Adolf Hitler si-a exprimat aversiunea fata de poporul evreu cu 14 ani inainte de a ajunge la putere. Primul document in care dictatorul vorbeste despre “necesitatea' eliminarii evreilor dateaza din 1919 si a fost achizitionat cu 150.000 de dolari de Centrul Simon Wiesenthal, care-l va expune in Muzeul Holocaustului.

Diatriba lui Hitler, cunoscuta in mediile academice drept Gemlichs Letter, exprima opiniile viitorului dictator intr-o scrisoare trimisa lui Adolf Gemlich, un inalt oficial german insarcinat cu restructurarea Reichswehr, asa cum era cunoscuta armata germana, care tocmai pierduse primul razboi mondial.

Cu 21 de ani inainte de declansarea Holocaustului in lagarele de exterminare din Rusia si Polonia, Hitler scria ca “pericolul reprezentat de evreime pentru poporul nostru isi gaseste expresia in aversiunea incontestabila a acestora fata de germani. Ea apare mai ales la contactul direct si personal intre un evreu si un german'.

'Astfel ni se formeaza convingerea ca printre noi traieste o rasa non-germana, care nici nu doreste si nici nu este capabila sa-si sacrifice sentimentele, gandirea si lupta. Goana dupa bani si putere exprima sentimentele acestei rase, lipsita de scrupule. Prin efectele si a consecintele acestor metode, evreii reprezinta o tuberculoza rasiala a natiunilor', mai scria Hitler, care incheia astfel: 'Antisemitismul trebuie sa ne conduca la un sistem legal, prin care sa combatem si sa eliminam privilegiile evreilor. Obiectivul final al acestei legislatii trebuie sa fie indepartarea irevocabila a evreilor, in general.'

Saul Friedlander, un istoric al Holocaustului, spune ca 'este prima declaratie scrisa a lui Hiler despre evrei, iar aceasta arata pentru acest popor'. Rabinul Marvin Hier, fondatorul Centrului Simon Wiesenthal, a declarat ca a achizitionat scrisoarea de patru pagini dupa ce expertii au confirmat veridicitatea sa. Hier a mai spus ca primul poprietar al scrisorii a fost un soldat american, William Ziegler, care a gasit-o in ultimele zile ale celui de-al doilea razboi mondial.

×
Subiecte în articol: hitler holocaust