x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hollande rămâne ferm în privința taxării cu 75% a veniturilor peste un milion euro și la fotbal

Hollande rămâne ferm în privința taxării cu 75% a veniturilor peste un milion euro și la fotbal

31 Oct 2013   •   19:43
Hollande rămâne ferm în privința taxării cu 75% a veniturilor peste un milion euro și la fotbal

Președintele Franței Francois Hollande a decis menținerea taxării cu 75 la sută a veniturilor peste un milion de euro și la fotbal, după întâlnirea pe care a avut-o la Palatul Elysee, joi, cu reprezentanții fotbalului francez, care, la rândul lor mențin greva pentru ultimul weekend din noiembrie, scrie L'Equipe, informează agerpres.ro.

Cum era de așteptat, Hollande nu a cedat în fața reprezentanților fotbalului francez, președintele Federației (FFF), Noel Le Graet, președintele Ligii (LPF), Frederic Thiriez, alături de care la întâlnirea cu președintele s-au mai aflat președinții de cluburi Jean-Louis Triaud (Bordeaux), Jean-Michel Aulas (Lyon), Vincent Labrune (Marseille) și Michel Seydoux (Lille), precum și șeful sindicatului cluburilor profesioniste (UCPF), Jean-Pierre Louvel (Le Havre), și președintele colegiului Ligii a 2-a în sânul UCPF, Jean-François Fortin (Caen).

Fotbalul francez contestă taxarea cu 75 la sută a veniturilor de peste un milion de euro, o măsură a candidatului Hollande care a fost votată de Adunarea națională pe 18 octombrie. Cluburile din Ligue 1 și Ligue 2 au anunțat la câteva zile după acest vot că vor face grevă între 29 noiembrie și 2 decembrie pentru a protesta împotriva textului acestei legi. În zilele grevei, ei se vor întâlni cu suporterii pentru a le explica mișcarea lor.

×
Subiecte în articol: taxa pe venit francois hollande