x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hosni Mubarak are cancer stomacal – avocat.

Hosni Mubarak are cancer stomacal – avocat.

de Marina Constantinoiu    |    20 Iun 2011   •   13:39

Fostul presedinte egiptean Hosni Mubarak, al carui proces pentru uciderea unor manifestanti si coruptie urmeaza sa inceapa in august, are cancer de stomac, a declarat luni avocatul sau Farid al-Dib, citat de AFP.

"El are cancer de stomac, iar tumorile se inmultesc", a afirmat avocatul. Zvonuri persistente despre acest subiect circula de mai multe luni, dar aceasta este prima confirmare oficiala a faptului ca Mubarak sufera de cancer.

In varsta de 83 de ani, fostul sef de stat este spitalizat inca de la 13 aprilie dupa o criza cardiaca suferita in timpul unui interogatoriu.

El a fost supus in martie 2010 unei interventii chirurgicale pentru a i se extirpa vezica biliara si un polip duodenal, la o clinica din Heidelberg, in Germania.

Hosni Mubarak a fost indepartat de la putere la 11 februarie in urma unei revolte populare fara precedent, dupa ce timp de trei decenii s-a aflat in fruntea tarii. Potrivit unui bilant oficial, 846 de persoane au fost ucise in cele 18 zile ale miscarii populare fara precedent care l-a impins spre demisie pe Mubarak.

×