x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hoț de biciclete, condamnat la trei ani de închisoare pentru „crime ecologice”

Hoț de biciclete, condamnat la trei ani de închisoare pentru „crime ecologice”

04 Feb 2020   •   13:18
Hoț de biciclete, condamnat la trei ani de închisoare pentru „crime ecologice”
Sursa foto: filckr.com

 Un hoț de biciclete a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru „crime ecologice”, în Belgia, în contextul în care victimele au fost obligate să folosească mașinile în loc de biciclete, transmite Daily Mail.

„Este recomandată o pedeapsă severă pentru inculpatul care a comis infracțiuni a căror gravitate are efecte asupra planetei, în condițiile în care victima a fost privată de bicicletă și nu a avut altă opțiune decât să folosească un mijloc de transport care poluează.”, a motivat sentința un judecător de la Tribunalul din Bruxelles. Aceasta a mai adăugat că furturile bărbatului „contribuie la încălzirea globală”.

Inculpatul, al căruia nume nu a fost oferit, nu s-a prezentat la Tribunal, iar judecătorul a ordonat arestarea acestuia. Bărbatul a mai fost condamnat la 15 luni de închisoare în ianuarie 2018 tot pentru furt de biciclete. În total, acesta a fost arestat de 44 de ori între 1995 și 2019.

Crimele ecologice se referă, în mod normal, la acțiuni care au un impact mult mai mare asupra mediului, precum poluarea apelor.

×
Subiecte în articol: belgia hot de biciclete crime ecologice