x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hotelul Metropole, unde are loc întâlnirea dintre Kim Jong-un şi Donald Trump, unul dintre cele mai populare din Asia

Hotelul Metropole, unde are loc întâlnirea dintre Kim Jong-un şi Donald Trump, unul dintre cele mai populare din Asia

27 Feb 2019   •   18:07
Hotelul Metropole, unde are loc întâlnirea dintre Kim Jong-un şi Donald Trump, unul dintre cele mai populare din Asia

Hotelul Sofitel Legend Metropole din Hanoi, care a găzduit miercuri întâlnirea dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, reprezintă una dintre principalele atracţii turistice din Asia - o îmbinare între istoria colonială fabuloasă, bani vechi şi oaspeţi legendari, relatează dpa. 

Printre oaspeţii legendarului hotel se numără lideri mondiali precum George H.W. Bush şi Francois Mitterrand, precum şi actori celebri precum Charlie Chaplin, după care a fost numit un apartament în onoarea sa. Autorul britanic Graham Greene a scris romanul 'The Quiet American' în timpul unui sejur la Hotelul Metropole. 

Hotelul a fost fondat de doi francezi, Andre Ducamp şi Gustave Emile Dumoutier, în vremuri coloniale în 1901. După ce a fost deţinut de mai mulţi proprietari, hotelul se află în prezent sub marca Sofitel. 

În timpul războiului din Vietnam, Metropole, cunoscut sub numele de Hotelul Reunificării, a fost ales pentru cazarea demnitarilor. Situat în cartierul diplomatic al oraşului, clădirea nu a fost vizată de bombardierele americane, deşi avea un adăpost antiaerian care este în continuare intact. 

Astăzi, Metropole are 364 camere - inclusiv apartamente - câteva restaurante, baruri şi o piscină. Preţul pentru o noapte de cazare porneşte de la circa 260 de dolari.

AGERPRES

×