x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hoții au furat Red Bull in valoare de 1 milion de euro

Hoții au furat Red Bull in valoare de 1 milion de euro

14 Aug 2018   •   14:05
Hoții au furat Red Bull in valoare de 1 milion de euro

Peste 300 de paleţi încărcaţi cu doze de Red Bull, echivalentul a 11 camioane şi o valoare de aproape un milion de euro, au fost furaţi duminică dintr-un depozit belgian al mărcii de băuturi energizante, a anunţat marţi o sursă din cadrul Poliţiei confirmând informaţiile apărute în media, transmite AFP. 

Furtul, descris ca fiind opera unei echipe de hoţi profesionişti, s-a produs duminică la Menin, Flandra, într-o zonă industrială de lângă graniţa cu Franţa, în apropiere de autostrada E17 care face legătura între oraşele Lille (Franţa) de Courtrai şi Gand (Belgia). 

Potrivit anchetatorilor, răufăcătorii, care s-au aflat la locul spargerii timp de peste 10 ore, au făcut mai multe drumuri pentru a putea sustrage echivalentul a 11 camioane de doze de băuturi energizante. O sursă din cadrul poliţiei a precizat că în prezent anchetatorii analizează imaginile camerelor de supraveghere din zona industrială pentru a încerca să îi identifice pe făptaşi. Poliţia nu exclude posibilitatea ca hoţii să fi beneficiat de complicitatea unui angajat din cadrul depozitului. 

Marţi, cotidianul flamand Het Laatste Nieuws ironiza celebrul slogan publicitar al mărcii de băuturi răcoritoare 'Red Bull gives you wings' (Red Bull îţi dă aripi ) pentru a titra: "La Menin se pare că peste 950.000 de doze şi-au luat zborul". 

Marca de băutori răcoritoare Red Bull a fost creată în anii 1980 de omul de afaceri austriac Dietrich Mateschitz şi în prezent sponsorizează numeroase festivaluri de muzică şi chiar o echipă de Formula 1. În paralel, Red Bull a investit în echipe de fotbal din Austria şi Germania, unde este proprietarul clubului de la Leipzig (estul Germaniei). AGERPRES

×