x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hoţii din bagaje de la Otopeni pot lua lecţii de la "colegii" de pe Roissy-Paris

Hoţii din bagaje de la Otopeni pot lua lecţii de la "colegii" de pe Roissy-Paris

28 Noi 2012   •   20:15
Hoţii din bagaje de la Otopeni pot lua lecţii de la "colegii" de pe Roissy-Paris

Poliţia franceză a arestat miercuri 13 angajaţi ai aeroportului parizian Roissy, acuzaţi că ar fi furat în ultimele luni mai multe obiecte de valoare din bagajele călătorilor.

Potrivit anchetei, suspecţii (11 angajaţi însărcinaţi cu gestionarea bagajelor şi doi mecanici) selectau bagajele în funcţie de provenienţă sau destinaţie, alegându-le cu predilecţie pe cele ale călătorilor care aterizau la Paris venind de la Dubai, New York, Washington sau Johannesburg.

Angajaţii, cu vârste cuprinse între 22 şi 50 de ani, au furat timp de mai multe luni bani, dar şi telefoane, calculatoare, îmbrăcăminte, bijuterii şi produse de marochinărie de lux din bagajele care tranzitau aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle, al doilea cel mai mare aeroport european şi al şaptelea din lume, cu un trafic de 61 de milioane de pasageri în 2011.

Ancheta a debutat în urmă cu mai bine de un an, când câţiva jandarmi aflaţi în patrulă într-un depozit al companiei al cărei principal sector de activitate era gestionarea bagajelor, au găsit lacăte tăiate în apropierea bagajelor.

Hoţii tăiau lacătele cu ajutorul unor cleşti, luau asupra lor banii lichizi, iar obiectele de valoare le ascundeau sub banda rulantă, acestea fiind recuperate ulterior de către complici.

În februarie 2011, alte 20 de persoane au fost arestate pentru furturi din bagaje, valoarea prejudiciului constatat atunci ridicându-se la 750.000 de euro.

×