x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Huawei a fost pusă sub acuzare în SUA pentru furt de secrete industriale

Huawei a fost pusă sub acuzare în SUA pentru furt de secrete industriale

29 Ian 2019   •   12:30
Huawei a fost pusă sub acuzare în SUA pentru furt de secrete industriale

Statele Unite au anunţat luni o lungă listă de capete de acuzare împotriva responsabilei grupului Huawei aflate în centrul unei dispute diplomatico-judiciare, dar şi a gigantului chinez din domeniul telecomunicaţiilor, în două dosare care riscă să crească tensiunile dintre Washington şi Beijing, relatează AFP.
Departamentul american al Justiţiei a dezvăluit 13 capete de acuzare, legate de încălcarea sancţiunilor americane impuse Iranului, împotriva grupului chinez şi a directoarei sale financiare, Meng Wanzhou, arestată în Canada la cererea anchetatorilor americani.
În paralel, ministerul a inculpat două filiale ale Huawei, în special pentru asociere cu infractori pentru a fura secrete industriale, şi anume tehnologii celulare în detrimentul americanului T-Mobile. În total, aceste două filiale - Huawei Device Co., Ltd şi Huawei Device Co. USA - sunt vizate de zece capete de acuzare.
"Aceste două serii de inculpări dezvăluie acţiunile ruşinoase şi persistente ale Huawei pentru a exploata companiile şi instituţiile financiare americane şi pentru a ameninţa concurenţa mondială liberă şi echitabilă", a declarat directorul FBI, Christopher Wray.
Arestarea la începutul lui decembrie la Vancouver a lui Meng Wanzhou a provocat tensiuni între Statele Unite şi Canada, pe de o parte, şi China, pe de altă parte.
În libertate supravegheată, responsabila Huawei urmează să apară în curând în faţa unui judecător canadian în cadrul procedurii de extrădare lansate de Statele Unite. Washingtonul a confirmat că o cerere oficială de extrădare va fi prezentată înainte de termenul limită de la 30 ianuarie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Huawei sua furt de secrete industriale