x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Huiduieli în Parlamentul European

Huiduieli în Parlamentul European

de Mediafax    |    06 Iul 2011   •   18:25

Mai multi necunoscuti au provocat, miercuri, un incident in Legislativul European, in fata unei delegatii parlamentare braziliene, prin afisarea de banderole care denuntau refuzul Braziliei de a extrada un fost militant al extremei stangi italiene, Cesare Battisti, informeaza AFP si Mediafax. La finalul unei dezbateri despre diplomatia europeana in lumea araba, presedintele sedintei, britanicul Edward McMillan-Scott, a salutat prezenta, in tribunele destinate vizitatorilor, a unei delegatii a Parlamentului brazilian. In acel moment, cativa necunoscuti au agitat doua afise mari, pe care scria, in engleza: "Dreptate pentru victimele lui Battisti' si "Battisti este un asasin'.

"Se poate sa retrageti aceste postere?', a intrebat McMillan-Scott. Serviciile de securitate ale PE au intervenit, intr-o ambianta ostila, pentru a rupe afisele. Dupa cateva minute, spiritele s-au calmat. "Cine este deputatul responsabil de incidentul care tocmai s-a produs?', a intrebat parlamentarul conservator german Elmar Brok, referindu-se la faptul ca vizitatorii nu pot, in principiu, sa patrunda in incinta PE, fara invitatia unuia sau mai multor eurodeputati. Pentru ca raspunsul a intarziat sa apara, presedintele sedintei a dat asigurari ca aceasta problema va fi "clarificata' de serviciile presedintiei Parlamentului.

Fostul activist de extrema stanga Cesare Battisti a fost condamnat, in contumacie, in Italia, pentru crime comise in timpul "anilor de plumb', cum este numita perioada de la sfarsitul anilor '70. El a fost eliberat din inchisoare si a obtinut un permis de rezidenta permanenta in Brazilia, dupa ce Curtea Suprema a acestei tari a respins extradarea sa catre Italia.

×