x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ianukovici: Noua putere de la Kiev încearcă să declanşeze război civil în Ucraina

Ianukovici: Noua putere de la Kiev încearcă să declanşeze război civil în Ucraina

11 Mar 2014   •   12:07
Ianukovici: Noua putere de la Kiev încearcă să declanşeze război civil în Ucraina

Viktor Ianukovici a declarat astăzi, într-o nouă conferinţă de presă susţinută la Rostov pe Don, sudul Rusiei, în apropiere de frontiera cu Ucraina, că rămâne preşedintele legitim al ţării şi comandant suprem al armatei ucrainene, acuzând noua putere de la Kiev de tentativă de a declanşa un război civil în Ucraina, informează ITAR-TASS, conform Agerpres.

Ianukovici a declarat că împotriva sa s-au întreprins acţiuni teroriste şi că se va întoarce la Kiev de îndată ce îi vor permite circumstanţele.

El a mai spus că intenţionează să ceară Senatului, Congresului şi Curţii Supreme din Statele Unite ale Americii să examineze legalitatea acţiunilor administraţiei preşedintelui Barack Obama în raport cu Ucraina.

"Am de gând să mă adresez Senatului, Congresului şi Curţii Supreme din SUA cu solicitarea urgentă de a da o apreciere juridică acţiunilor guvernului din această ţară", în raport cu Ucraina, a afirmat Ianukovici.

"Nu aveţi niciun drept, în conformitate cu propriile legi, să acordaţi bani unor bandiţi", a spus liderul demis de la Kiev, referindu-se la intenţia SUA de a acorda 1 milion de dolari noului regim ucrainean.

×