x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "iGenius: Steve Jobs, un om care a schimbat lumea" - documentar despre cofondatorul Apple, difuzat duminică pe Discovery Channel

"iGenius: Steve Jobs, un om care a schimbat lumea" - documentar despre cofondatorul Apple, difuzat duminică pe Discovery Channel

de Mediafax    |    27 Oct 2011   •   13:57

Documentarul "iGenius: Steve Jobs, un om care a schimbat lumea" va fi difuzat in premiera in Romania, pe Discovery Channel, duminica de la ora 22.00.

Prezentat de Adam Savage si Jamie Hyneman, gazdele programului "Vanatorii de mituri", documentarul "iGenius: Steve Jobs, un om care a schimbat lumea" are o durata de o ora si include interviuri cu nume de prestigiu din tehnologie, media si entertainment.

Cateva dintre acestea sunt: pionieri ai computerului personal, fosti angajati si directori ai companiei Apple, printre care Lee Felsenstein, membru fondator al Homebrew Computer Club, Daniel Kottke, un prieten care a calatorit prin India impreuna cu Jobs si care ulterior a devenit unul dintre primii angajati ai Apple, si John Draper, un inginer care l-a ajutat pe Jobs sa porneasca pe acest drum; jurnalisti, autori si critici care au relatat despre Jobs si inovatiile sale, printre care corespondentul NBC Tom Brokaw, Joe Nocera (New York Times), criticul cultural Toure, Bill Werde (Billboard) si Andrew Serwer (Fortune); oameni de stiinta si profesori, printre care fizicianul Dr. Michio Kaku; muzicieni, regizori si designeri ale caror domenii de activitate au fost complet schimbate datorita progreselor tehnologice realizate de Jobs. Printre acestia se numara Stevie Wonder, Pete Wentz, dar si artisti mai putin celebri, care recunosc ca succesele lor i se datoreaza lui Jobs si inovatiilor lui, ca de exemplu iTunes.

"Cineva a spus, candva, ca a pasi pe calea pe care ti-au deschis-o altii este perfect rezonabil. Ca urmare, toate progresele sunt realizate de oameni deloc rezonabili", a declarat prezentatorul Adam Savage. "Steve Jobs a fost un om deloc rezonabil. Nu a oferit publicului pur si simplu ce isi dorea acesta, ci a definit noi modalitati in care ne putem gandi viata in spatiul digital: productivitate, creativitate, muzica si comunicare, media si arta. Direct sau indirect, Steve Jobs a avut un impact asupra vietii fiecaruia dintre noi", a mai spus Savage.

Programul "iGenius: Steve Jobs, un om care a schimbat lumea" va fi difuzat de Discovery in peste 210 tari si teritorii din intreaga lume.

"iGenius: Steve Jobs, un om care a schimbat lumea" este produs pentru Discovery Channel de catre NBC Peacock Productions. Din partea Discovery Channel, producator executiv este Brooke Runnette; din partea Peacock Productions, producator executiv este Colleen Halpin. Tot pentru Peacock Productions, producatori executivi mai sunt Knute Walker, Benjamin Ringe si Aretha Marshall; Sharon Scott este director executiv de productie.

×