x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Igor Dodon califică drept 'revoltător' gestul guvernului de la Chişinău de a expulza cinci diplomaţi ruşi

Igor Dodon califică drept 'revoltător' gestul guvernului de la Chişinău de a expulza cinci diplomaţi ruşi

29 Mai 2017   •   21:50
Igor Dodon califică drept 'revoltător' gestul guvernului de la Chişinău de a expulza cinci diplomaţi ruşi
Sursa foto: ro.wikipedia.org

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a calificat drept 'revoltător' gestul Ministerului de Externe de la Chişinău de a expulza cinci diplomaţi ruşi şi în opinia sa această decizie este rezultatul unei comenzi venite 'din Occident, poate de peste ocean', relatează portalul Dechide.md. 

'Guvernarea a comis un gest revoltător în raport cu partenerul nostru strategic Federaţia Rusă', a scris Dodon pe Facebook. 'Mă declar profund indignat de această ostilitate afişată a diplomaţiei moldoveneşti şi o condamn în mod categoric. Înţeleg de asemenea ca aceasta e probabil o comandă care vine din Occident, poate de peste ocean, din partea celor care sunt îngrijoraţi că între Preşedinţia de la Chişinău şi Kremlin în sfîrşit s-a creat un dialog constructiv şi eficient', a continuat el. 

'Dar atenţionez cu toată responsabilitatea această guvernare că ea a acceptat să se implice în jocuri geopolitice deosebit de periculoase ale Bruxelles-ului şi ale Washington-ului în regiune. Jocuri ale structurii militare NATO. Nu cred ca îşi dă seama cu ce preţ face acest lucru şi în ce situaţie dificilă şi riscantă poate pune ţara şi poporul. Au făcut un gest urât, care nu va trece fără consecinţe negative', a avertizat Igor Dodon în finalul mesajului său. 

Cinci diplomaţi ai ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău au fost declaraţi luni persona non grata, a declarat, pentru portalul de ştiri Deschide.md, Artur Sârbu, consilierul Ministrului de Externe şi al Integrării Europene al Republicii Moldova, Andrei Galbur. 

Informaţia a fost confirmată de ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Farit Muhametşin. 'Noi am primit documentul respectiv, îl analizăm. Deocamdată nu comentăm nimic', a declarat el agenţiei TASS. 

Potrivit mesajului postat de Dodon pe Facebook, cei cinci diplomaţi ruşi au primit un termen de 72 de ore pentru a părăsi Republica Moldova.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: igor dodon chisinau