x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Igor Dodon spune de unioniști că sunt o ”molimă radicală”

Igor Dodon spune de unioniști că sunt o ”molimă radicală”

25 Mar 2018   •   18:20
Igor Dodon spune de unioniști că sunt o ”molimă radicală”

Igor Dodon postează un mesaj deosebit de acid la adresa festivității Marii Adunări Centenare de la Chișinău. Președintele Republicii Moldova califică drept ”molimă” radicală, mișcarea unionistă.

”Chiar dacă unionismul a înregistrat azi un eșec umilitor, trebuie să condamnăm propagarea acestei molime politice în Republica Moldova.

Astăzi organele de forță au demonstrat că pot asigura ordinea publică și le mulțumesc că și-au făcut datoria, dar pe viitor așteptăm mai multă inițiativă în asigurarea securității constituționale a țării.

Guvernarea trebuie să știe că ea este direct responsabila de dezbinarea pe care unioniștii o provoacă în societatea moldovenească. Din cauza corupției, a sărăciei și a deznădejdei, oamenii caută alternativă, inclusiv aderă la un proiect marginal și radical cum este unionismul.

Poate oare actuala guvernare democrată să îndrepte lucrurile? Am mari dubii. În cei aproape nouă ani de guvernare, eurounioniștii au compromis tot ce se putea compromite, inclusiv traseul lor proeuropean. Anume din cauza acestor erori ale eurounioniștilor a fost întreținut și curentul unionist.

Însa sunt sigur că după alegerile parlamentare din acest an vom avea o altă conducere, statalistă pro Moldova, patriotică, social orientată.

Viitoarea conducere va reface economia și va oferi speranță tuturor cetățenilor. Iar unionismul va fi declarat în afara legii. Serviciile secrete străine nu vor mai organiza aici diversiuni împotriva statului nostru.

Astazi s-a confirmat vorba din popor că butoiul care mai tare hodorogește este pustiu. Așa s-a dovedit a fi și cu unionismul – după atîtea luni de propagandă, isterie și milioane investite, în PMAN s-a adunat doar un grup nesemnificativ de naivi și profitori, însoțiți de niște lideri politici compromiși și trădători de țară.

În loc de „Marea Adunare” a fost organizat un banal protest minoritar, cu lăutari și discursuri ofilite.

Se confirmă că unionismul este un balon care se va desumfla odată cu trecerea Centenarului. Unioniștii au strigat și s-au împrăștiat, iar Patria rămîne.

Moldova are viitor! Iar unionismul va rămîne un vis steril care aparține trecutului.”

×