x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Il Giornale: Şoferii români, o adevărată "specie" criminală.

Il Giornale: Şoferii români, o adevărată "specie" criminală.

22 Iun 2011   •   08:17
Il Giornale: Şoferii români, o adevărată "specie" criminală.

"Un roman, in stare de ebrietate, a accidentat mortal un batran de 85 de ani. S-a intamplat in localitatea San Pietro, pe strada principala. Sau: Un baiat de 16 ani, Davide Viola, din Livorno, a murit noaptea trecuta dupa ce a fost lovit cu masina de un barbat care a fugit de la locul accidentului. Carabinierii au arestat un roman de 40 de ani, care a declarat ca nu a stiu ca a lovit o persoana, ci un sac abandonat". Asa isi incepe jurnalistul italian articolul din Il Giornale.

Cotidianul italian ii descrie in termeni stanjenitori pe romanii din peninsula. "Stau clandestin in Italia, nu au locuinte sau locuri de munca, provin din zone rurale, unde bautul este o traditie". Acesta este portretul-robot pe care jurnalistul italian Luciano Gulli il face conationalilor nostri, in special acelora care se urca la volan in stare de ebrietate si provoaca accidente.

Luciano Gulli ii considera pe soferii romani beti drept o adevarata "specie" criminala, nu cazuri izolate. Asta, in contextul in care "aceasta categorie etnica aavut dificultati de integrare".

'Repetam, nu sunt episoade izolate. Aici 'romanul beat' incepe sa semene in mod diabolic cu o tipologie criminala care actioneaza in mod repetat si demonstrabil. Iar circumstanta nu pare dintre cele construite special pentru a atrage simpatii asupra unui grup etnic care deja a avut in trecut dificultati de integrare', scrie Gulli.

In Italia, unul din patru accidente rutiere este cauzat de consumul de alcool. Totalul victimelor accidentelor rutiere depaseste an de an cota 4.000, ceea ce inseamna circa 1.000 de victime pe an din cauze derivate alcoolului la volan. (V.M.)

×