x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe IMAGINI CU CAMERA ASCUNSĂ: Americanii măcelăresc fără milă animalele pentru burgeri

IMAGINI CU CAMERA ASCUNSĂ: Americanii măcelăresc fără milă animalele pentru burgeri

22 Aug 2012   •   08:55
IMAGINI CU CAMERA ASCUNSĂ: Americanii măcelăresc fără milă animalele pentru burgeri

Un filmulet realizat cu camera ascunsa intr-un abator din California a determinat Departamentul Agriculturii din SUA sa-l inchida temporar din cauza cruzimii cu care erau omorate vacile, informeaza Daily Mail.

Abatorul Central Valley Meat Co. era un furnizor important pentru "National School Lunch Program" si "In-N-Out Burger". Filmuletul socant a fost realizat de organizatia care lupta pentru drepturile animalelor "Compassion Over Killing" si arata cum sunt omorate vacile bolnave care ajung la abator.

Majoritatea vacilor omorate la abator ajung aici in momentul in care nu mai produc lapte si nu mai sunt "valoroase" din punct de vedere economic. A fost deschisa o ancheta pentru a stabili daca a ajuns la consumatori carne provenita de la vaci bolnave.

Un purtator de cuvant de la "In-N-Out Burger" a spus ca in restaurantele fast food se folosea aproximativ 20, 30% carne de la abator, iar contractul a fost incheiat dupa dezvaluirea neregulilor.

In filmulet, animalele pot fi vazute cum sangereaza dupa ce sunt impuscate de mai multe ori in cap cu un pistol pneumatic.

Reprezentantii abatorului Central Valley Meat Co. au refuzat sa comenteze filmuletul socant pentru ca "nu au vazut inregistrarea".

×
Subiecte în articol: carne vaci burger abator