x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe IMAGINI CUTREMURĂTOARE. Asistenta americană infectată cu EBOLA, filmată pe patul de spital. Înregistrarea a fost postată pe YouTube (VIDEO)

IMAGINI CUTREMURĂTOARE. Asistenta americană infectată cu EBOLA, filmată pe patul de spital. Înregistrarea a fost postată pe YouTube (VIDEO)

17 Oct 2014   •   10:09
IMAGINI CUTREMURĂTOARE. Asistenta americană infectată cu EBOLA, filmată pe patul de spital. Înregistrarea a fost postată pe YouTube (VIDEO)

Asistenta medicală care a contractat virusul Ebola în SUA, Nina Pham, apare zâmbitoare lucidă într-o înregistrare video postată pe YouTube. Videoclipul de 56 de secunde a fost înregistrat la Texas Health Presbyterian Hospital din Dallas şi prezintă o discuţie scurtă dintre Nina Pham şi medicul său curant. Pham a fost transferată joi la un spital specializat din Maryland în apropiere de Washington.

'Veniţi toţi la Maryland', glumeşte Nina în videoclip. Înregistrarea a fost postată pe YouTube şi a fost realizată de medicul său curant, relatează AFP, citată de Agerpres. În imagini apare şi o infirmieră purtând mască şi echipament de protecţie.

'Vă iubesc', spune Nina personalului care s-a prezentat voluntar pentru a o îngriji, ştergându-şi lacrimile. Potrivit spitalului, Nina Pham a fost de acord să fie publicat videoclipul.

Asistenta medicală este cea care l-a îngrijit pe Thomas Eric Duncan, liberianul care a fost primul pacient diagnosticat cu Ebola în SUA la Texas Health Presbyterian Hospital din Dallas. El a murit de Ebola la 8 octombrie.

Potrivit ultimului bilanţ al OMS, febra hemoragică s-a soldat cu 4.493 de decese din 8.997 de cazuri de boală înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, care au fost deosebit de afectate, dar şi Nigeria, Senegal, Spania şi SUA). Organizaţia Mondială a Sănătăţii se teme de o creştere a numărului de cazuri.

×