x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Imagini de aproape ale victimelor atacului de la 11 septembrie. Oameni fără nicio şansă de supravieţuire cer ajutor de la ferestrele turnurilor gemene

Imagini de aproape ale victimelor atacului de la 11 septembrie. Oameni fără nicio şansă de supravieţuire cer ajutor de la ferestrele turnurilor gemene

05 Oct 2012   •   13:32
Imagini de aproape ale victimelor atacului de la 11 septembrie. Oameni fără nicio şansă de supravieţuire cer ajutor de la ferestrele turnurilor gemene

LiveLeak a publicat un material video care surprinde imagini şocante din timpul atentatelor de la 11 septembrie. O filmare de amator arată cum zeci de oameni se aglomerează la ferestrele turnurilor gemene, în încercarea de a nu sfârşi în flăcări sau intoxicaţi cu fum.

Cifra exactă a celor care au sărit a fost greu de stabilit, în condiţiile în care corpurile lor nu au putut fi deosebite de ale celor care şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii celor două turnuri.

Atacurile de la 11 septembrie sunt considerate cele mai negre atentate teroriste din istorie. Atunci, ambele turnuri gemene din New York au fost distruse, iar 2.993 de oameni au fost ucisi.

Majoritatea covârșitoare a celor morți au fost civili, inclusiv cetățeni din 90 de țări. În plus, moartea de cancer pulmonar a cel puțin a unei persoane a fost considerată de un medic legist a fi cauzată de expunerea la praful ridicat în urma prăbușirii World Trade Center.[5] Statele Unite au răspuns la aceste atacuri lansând un „Război împotriva terorismului”, invadând Afganistanul pentru a înlătura de la putere regimul dictatorial al Talibanilor, care adăpostea teroriști al-Qaeda, și adoptând legea USA PATRIOT Act.

Multe alte țări și-au întărit și ele legislația antiteroristă și au extins puterile forțelor de aplicare a legii. Unele burse americane de acțiuni au rămas închise în toată săptămâna atacurilor, și au anunțat pierderi enorme după redeschidere, mai ales în industriile transporturilor aeriene și de asigurări.

Distrugerea spațiilor de birouri în valoare de miliarde de dolari a cauzat pagube serioase economiei districtului Lower Manhattan.

Atacul de la WTC - Oamenii cer disperaţi ajutorul de la ferestrele turnurilor gemene


×