x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Imagini în premieră din Guantanamo Bay: Cum trăiesc cei mai periculoşi deţinuţi din lume (VIDEO)

Imagini în premieră din Guantanamo Bay: Cum trăiesc cei mai periculoşi deţinuţi din lume (VIDEO)

10 Iun 2012   •   10:43
Imagini în premieră din Guantanamo Bay: Cum trăiesc cei mai periculoşi deţinuţi din lume (VIDEO)

Imagini tulburatoare din Guantanamo Bay, cu cei despre care se spune ca sunt cei mai periculosi detinuti din lume, au fost facute publice dupa ce jurnalistii The Telegraph au reusit, in premiera, sa patrunda in temuta si controversata inchisoare.

Timp de patru zile, The Sunday Telegraph a intervievat angajatii inchisorii, de la comandant pana la agentii de paza. Singurul loc in care ziarul britanic nu a avut acces a fost sectia speciala in care este tinut Khalid Sheikh Mohammed, omul care a planuit atentatele din 11 septembrie. Mohammed este inchis intr-un loc secret din zona Guantanamo Bay.

Inchisoarea militarizata gazduieste 169 de detinuti extrem de periculosi, care traiesc in conditii excelente, pentru orice inchisoare din lume.

Detinutii au acces la computere, la sala de gimnastica, insa oriunde s-ar duce in inchisoare, paznicii ii insotesc in permanenta. Camerele de supraveghere video functioneaza non-stop, iar cand acestia se duc in salile de studiu, sunt legati cu lanturi de inele turnate in podea.

In ciuda faptului ca presedintele american Barack Obama a declarat ca va inchide baza, acest lucru nu s-a intamplat pana acum.

Ziarul britanic sustine ca a negociat vizita mai multe luni cu autoritatile militare americane.

Gardienii sustin ca aici tortura nu exista, insa au refuzat sa povesteasca despre ce s-a intamplat in trecut.

×