x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe IMAGINI INCREDIBILE: Cum a traversat Nik Wallenda Marele Canion din SUA pe sârmă (VIDEO)

IMAGINI INCREDIBILE: Cum a traversat Nik Wallenda Marele Canion din SUA pe sârmă (VIDEO)

24 Iun 2013   •   13:01
IMAGINI INCREDIBILE: Cum a traversat Nik Wallenda Marele Canion din SUA pe sârmă (VIDEO)

Actrobatul Nik Wallenda, numit și ”regele mersului pe sârmă la mare înălțime”, a stabilit, duminică, un nou record după ce a traversat Marele Canion fără echipament de protecție, anunță Reuters. Wallenda s-a aflat la cea mai mare înălțime pe care a încercat-o până în prezent, la 457 de metri deasupra râului Little Colorado, evenimentul fiind transmis live de Discovery Channel în întreaga lume.

Sârma pe care a traversat Wallenda a avut cinci centimetri grosime, traversatul durând 22 de minute și 54 de secunde.

Traversarea pe sârmă a Marelui Canion reprezintă al optulea record mondial pentru Nik Wallenda, al cărui palmares include şi traversarea Cascadei Niagara pe sârmă, în 2012, mergând din Statele Unite până în Canada.

Înainte de curajoasa încercare, Wallenda, în vârstă de 34 de ani, a spus că acest eveniment va fi încununarea unui vis de-o viaţă, pentru că dintotdeauna şi-a dorit să meargă pe sârmă la o înălţime atât de mare. Nick a mai spus că în acest mod îi aduce un omagiu străbunicului lui, legendarul Karl Wallenda, care şi-a găsit sfârşitul căzând în timpul unui număr de mers pe sârmă în Porto Rico, în 1978.

×