x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe IMAGINI INCREDIBILE din Brazilia: 3 MILIOANE de oameni l-au întâmpinat pe Papa Francisc, pe plaja Copacabana (VIDEO)

IMAGINI INCREDIBILE din Brazilia: 3 MILIOANE de oameni l-au întâmpinat pe Papa Francisc, pe plaja Copacabana (VIDEO)

29 Iul 2013   •   09:39
IMAGINI INCREDIBILE din Brazilia: 3 MILIOANE de oameni l-au întâmpinat pe Papa Francisc, pe plaja Copacabana (VIDEO)
Sursa foto: Antonio Lacerda/EPA

Trei milioane de oameni au petrecut noaptea pe plaja Copacabana, din Brazilia, unde s-au rugat şi l-au primit duminică pe Papa Francisc, la mesa de încheiere a Zilelor Mondiale ale Tineretului, relatează AFP. Credincioşi din diverse părţi ale globului au umplut plaja până la refuz, după ce au dormit în corturi, în aşteptarea evenimentului.

Preşedinta Braziliei, Dilma Rousseff, omoloaga sa argentiniană, Cristina Fernandez de Kirchner, şi liderul bolivian Evo Morales s-au aflat printre milioanele de oameni din public, la finalul Festivalului Mondial al Tineretului.

Tema slujbei speciale, oficiate cu această ocazie, a fost: “Mergeţi şi faceţi discipoli din toate ţările”.

Papa Francisc le-a spus credincioşilor că el personal se bazează ca ei să răspândească în lume cuvântul lui Dumnezeu. “Nu există limite, nu există graniţe, acolo unde ne trimite Iisus”, a spus Suvernaul Pontif, adăugând că El ne trimite să-i evanghelizăm pe toţi, nu doar pe cei care ne apar aproape şi deschişi şi primitori. “Este pentru toată lumea. Să nu vă fie teamă”, a mai spus Papa.

Numărul catolicilor din America Latină a scăzut la 72% dintre locuitori în 2010, de la 90% cu un secol mai devreme, potrivit unui raport al Centrului Pew Research.

Evangheliştii, care fac parte din mişcarea protestantă, reprezintă 22% dintre populaţia Braziliei, comparativ cu 15% cu un deceniu în urmă.

Vizita Papei în Brazilia este prima în străinătate de la alegerea sa, la începutul acestui an. Potrivit organizatorilor, numărul participanţilor a fost mai mic decât al celor care au fost de faţă la Festivalului Tineretului din Filipine, în 1995, când s-au adunat 4 milioane de oameni.

Următoarea ediţie a festivalului va avea loc în Polonia, la Cracovia, în 2016.

×
Subiecte în articol: papa francisc brazilia copacabana mesa