x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Imagini FABULOASE: Cea mai mare rupere de gheţar filmată vreodată. "Închipuiți-vă cum Manhattan-ul se sfărâmă în faţa ochilor voştri!” (VIDEO)

Imagini FABULOASE: Cea mai mare rupere de gheţar filmată vreodată. "Închipuiți-vă cum Manhattan-ul se sfărâmă în faţa ochilor voştri!” (VIDEO)

13 Dec 2012   •   14:21
Imagini FABULOASE: Cea mai mare rupere de gheţar filmată vreodată. "Închipuiți-vă cum Manhattan-ul se sfărâmă în faţa ochilor voştri!” (VIDEO)

Să poţi vedea cum un gheţar de mărimea oraşului Mahnattan se dezintegrează în faţa ta nu e puţin lucru. Înregistrarea evenimentului apare în documentarul "Chasing Ice", careşi propunea să analizeze gheţarii planetei pentru a putea dovedi legăturile cu schimbările climatice, scrie Huffington Post.

Potrivit The Guardian, ruperea gheţarului a fost filmată de regizorul James Balog. Desprinderea completă a durat 75 de minute.

"Bucăţile de gheaţă desprinse s-au ridicat la o înălţime de peste 180 de metri, după care s-au prăbuşit în ocean", a declarat unul dintre membrii echipei de filmare.

"Singurul mod în care pot compara acest eveniment pentru a putea fi înţeles este să vă imaginaţi oraşul Manhattan. Dintr-o dată, toate clădirile încep să se sfărâme, să se prăbuşească, să cadă unele peste altele. Toată această imagine trebuie însoţită de bubuituri asurzitoare. Iar imaginea asta o ai în faţa ochilor tăi", completează bărbatul.

Deşi nu a fost filmat, gheţarul Petermann din Groenlanda, de două ori mai mare decât Manhattan s-a desprins în această vară.

×