x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Imagini SPECTACULOASE: Unul dintre cei mai activi vulcani din peninsula Kamceatka aruncă 1.200 de tone de lavă pe secundă (VIDEO)

Imagini SPECTACULOASE: Unul dintre cei mai activi vulcani din peninsula Kamceatka aruncă 1.200 de tone de lavă pe secundă (VIDEO)

12 Dec 2012   •   16:55
Imagini SPECTACULOASE: Unul dintre cei mai activi vulcani din peninsula Kamceatka aruncă 1.200 de tone de lavă pe secundă (VIDEO)

"Plosky Tolbachik", unul dintre cei mai activi vulcani din peninsula Kamceatka, a început să erupă pe 27 noiembrie, însă acum este în faza cea mai activă şi aruncă 1.200 de tone de lava pe secundă, scrie tvrinfor.ro.

Pe versantul sudic la vulcanului se poate observa şi acum două fântâni de lavă incandescentă, iar râurile de piatră încinsă se întind pe o distanţă de zeci de kilometri. Un punct de observaţie al cercetătorilor, la fel ca şi o cabană turistică au fost practic, înghiţite de stratul gros de lavă.

Foarte mulţi turişti îşi doresc să meargă în zonă, în această perioadă, pentru a fotografia incredibilul fenomen natural. Specialiştii, însă, spun că este foarte periculos. Serviciile pentru situaţii de urgenţă sunt în alertă şi îi avertizează pe temerari că se pot alege cu arsuri şi intoxicaţii majore, având în vedere că lava atinge o temperatură de peste 1.000 de grade Celsius.

×
Subiecte în articol: Kamchatka vulcan eruptie Plosky Tolbachik