x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Impostură: Au apărut mii de falşi membri ai Navy Seals

Impostură: Au apărut mii de falşi membri ai Navy Seals

de Marina Constantinoiu    |    13 Mai 2011   •   18:14

Capturarea şi uciderea lui Osama Ben Laden de către membrii Navy Seals, "top-ul” corpului de elită al operaţiunilor speciale americane, a provocat apariţia a numeroşi impostori care se prezintă drept membri ai acestei unităţi, relatează publicaţia ABC, citată de Agerpres.

Bere servită gratis şi chiar compensaţii băneşti alimentează inventarea acestor poveşti pe care oamenii le cred cu cât sunt mai nerevrosimile, potrivit unor foşti membri Seals care se dedică descoperirii mincinoşilor. A fost creat şi un site - www.stolenvalor.com - care s-a specializat în această misiune.

Inventarea unui trecut de arme plin de operaţiuni riscante nu este un lucru nou, după cum a declarat Steve Waterman, unul dintre responsabilii respectivului site, care de-a lungul anilor a descoperit nu mai puţin de 35.000 de falşi foşti membri Navy Seals. "Au fost doar 500 detaşaţi în Vietnam, dar eu am găsit peste 20.000”, glumeşte Waterman.

Zilele acestea, după informaţia abundentă oferită de mass-media în jurul misiunii în care a fost ucis Ben Laden care a amplificat şi mai mult mitul legendarilor Navy Seals, circa 50 de persoane s-au adresat echipei conduse de Waterman, întrebând dacă anumite persoane care se dau drept foşti membri ai puşcaşilor marini spun adevărul. 

Unul dintre ultimii care a fost demascat a fost un predicator al Bisericii Comunitatea Biblică Creştină din Newville, în Pensylvannia, care s-a lăudat cu faptele sale de arme, nu doar în faţa credincioşilor veniţi la biserică, ci şi în presa locală dând interviuri despre presupuse acţiuni desfăşurate în Vietnam.

×
Subiecte în articol: Vietnam ossama bin laden navy seals