x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Împuşcături lângă Empire State Building - Corespondenţă New York

Împuşcături lângă Empire State Building - Corespondenţă New York

de Alexandru Nastase    |    24 Aug 2012   •   16:40

Un barbat inarmat a impuscat vineri dupa-amiaza mai multe persoane in plin centrul orasului New York. Incidentul a avut loc langa Empire State Building, unul dintre simbolurile metropolei americane, si survine la mai putin de o luna de la baia de sange din Colorado, cand un tanar american a deschis focul la premiera filmului "Batman' si de la un alt atac armat inregistrat in Wisconsin.

Stirea a aparut in jurul orei locale 09:00 (16:00, ora Bucurestiului), cand postul New York City ABC 7 a anuntat ca intr-unul dintre cele mai aglomerate puncte ale Manhattan-ului, intersectia dintre 5-th Avenue si West 34-th Street s-a produs un grav incident armat, rezultat, potrivit primelor investigatii, in urma unui conflict violent intre doua persoane care lucrau la aceeasi companie, una dintre ele deschizand focul si tragand mai multe gloante cu un pistol.

Ziarul New York Post, un tabloid, relateaza ca 10 persoane ar fi fost ranite in atac. Agentia de stiri Associated Press a transmis ca politia a ajuns rapid la locul incidentului si ca l-ar fi ucis pe atacator chiar langa intrarea pentru turisti in faimoasa Empire State Building (cea mai inalta cladire din New York City si unul dintre simbolurile orasului). Agentia Reuters anunta ca alaturi de atacator ar mai fi murit si o a doua persoana in acest incident, mentionand ca politia numeste a doua victima "un trecator nevinovat'.

Incidentul a starnit controverse pe retelele de socializare. Yahoo! News a facut o recenzie a mesajelor si posteaza mai multe mesaje socante pe site. De exemplu, pe Twitter @CeciliaHalling scrie ca 5-th Avenue este la aceasta ora blocat de echipaje ale politiei si ca se bucura ca astazi a decis sa ajunga mai devreme la birou pentru ca altfel ar fi intarziat din cauza acestui ambuteiaj. Comentatorii de la Yahoo! News amintesc ca si la 11 septembrie 2001, dupa ce primul avion a intrat in Turnul de Nord al World Trade Center, dupa primele 10 minute de soc, multi angajati s-au intors in birourile lor din Turnul de Sud.

Noul incident armat din SUA in care se inregistreaza victime in randul civililor vine la mai putin de o luna dupa ce un tanar student a deschis focul intr-un cinematograf din Colorado. Tot luna trecuta, un barbat inarmat a atacat credinciosi la un templu sikh la Oak Creek, in statul Wisconsin, omorand sase persoane, dupa care el insusi a fost ucis.

×
Subiecte în articol: sua atac armat empire state building