x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În 2023, China va deveni cea mai mare piaţă bancară din lume.

În 2023, China va deveni cea mai mare piaţă bancară din lume.

03 Iun 2011   •   05:54

China ar putea devansa SUA pentru a deveni cea mai mare piata bancara din lume pana in 2023. Potrivit raportului "Banking in 2050", publicat astazi PricewaterhouseCoopers, activele bancare globale ar urma sa creasca de patru ori pana la aproximativ 300.000 de miliarde de dolari pana in 2050. Piata bancara din India ar putea sa o devanseze pe cea din Japonia pana in 2035, in timp ce piata bancara din Brazilia ar putea sa le devanseze pe cele din Germania si Marea Britanie pana in 2045.

De asemenea, activele bancare interne ale principalelor sapte economii emergente (China, India, Brazilia, Rusia, Mexic, Indonezia si Turcia) le vor depasi pe cele ale statelor din G7 (SUA, Japonia, Germania, Marea Britanie, Franta, Italia si Canada) pana in 2036, cu un deceniu mai rapid decat estima PwC intr-un raport realizat in 2007, inaintea crizei financiare.

Economistul sef al PwC, John Hawksworth, a prognozat ca va avea loc o schimbare fundamentala in geografia economiilor mondiale si a sfatuit actualii lideri ai pietei bancare, a caror putere a fost afectata de criza creditului, sa incerce sa cucereasca pietele emergente, anunta Reuters, citata de Agerpres. "Cu populatii de peste un miliard de persoane fiecare, acces la piete precum China si India este vital pentru crestere", a apreciat John Hawksworth.

PwC, care si-a bazat raportul pe estimari privind Produsul Intern Brut, creditul domestic si marjele dobanzilor, sustine ca cresterea pietelor bancare din E7 depinde de investitiile de stat in infrastructura, deschiderea pietelor in fata concurentei, reducerea birocratiei si a deficitelor bugetare si cresterea educatiei in mediul rural.

×
Subiecte în articol: China sua putere economica