x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În bătălia pentru Casa Albă, Joe Biden se inspiră din politica administrației Trump

În bătălia pentru Casa Albă, Joe Biden se inspiră din politica administrației Trump

10 Iul 2020   •   13:57
În bătălia pentru Casa Albă, Joe Biden se inspiră din politica administrației Trump
Sursa foto: flickr.com

Candidatul Partidului Democrat la preşedinţia SUA, Joe Biden, a prezentat un plan economic inspirat din cel al administrației Trump, îndemnându-i pe americani să cumpere produse autohtone, transmite AFP. 

Acesta are 77 de ani și este contracandidatul actualului șef de la Casa Albă pentru alegerile din luna noiembrie. 

Întrucât cei mai mulți americani consideră că Donald Trump ar gestiona mai bine economia decât opozantul său, Joe Biden vine acum cu o platformă care să contracareze avantajele adversarului său politic.

Promisiunile sale sunt inspirate din cele cu ajutorul cărora actualul președinte a câștigat alegerile din 2016, precum relocalizarea, prioritizarea producţiei naţionale şi protejarea SUA de practici comerciale injuste. 

Echipa de campanie a lui Donald Trump a denunţat planul lui Joe Biden, apreciind că acesta "va anula toate beneficiile obţinute împreună şi ne va arunca într-o catastrofă economică".

Programul prezentat de Joe Biden prevede crearea a peste 5 milioane de locuri de muncă prin investiții publice, într-un termen de 4 ani. Luna trecută s-au înregistrat 18 milioane de șomeri în SUA, ca urmare a crizei provocate de pandemie.

Planul stipulează acordarea a 400 de miliarde de dolari pentru achiziții de produse și materiale pentru infrastructură, refacerea stocurilor și creșterea securității. Alte 300 de miliarde de dolari ar fi repartizați pentru cercetare și dezvoltare în tehnologii noi, energie regenerabilă și vehicule electrice.

"Chinezii cheltuiesc miliarde de dolari pentru a se dota cu tehnologiile viitorului, iar noi stăm cu braţele încrucişate", a spus Biden, în turneul său de campanie. 

El a vorbit despre dublarea impozitului pe profitul realizat în afara SUA și a vorbit despre creșterea salariului minim şi a impozitelor pentru marile corporaţii, criticând faptul că gigantul vânzărilor online, Amazon, nu plătește taxe.


 

×
Subiecte în articol: donald trump economie sua Joe Biden