x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În India continuă discriminările în funcție de castă. Povestea unei iubiri care s-a încheiat cu o crimă

În India continuă discriminările în funcție de castă. Povestea unei iubiri care s-a încheiat cu o crimă

21 Sep 2018   •   12:04
În India continuă discriminările în funcție de castă. Povestea unei iubiri care s-a încheiat cu o crimă
Sursa foto: Facebook

Pe 14 septembrie, Pranay Perumalla a fost ucis în fața soției sale, Amrutha, pentru „onoare”. BBC a vorbit cu Amrutha, al cărui tată a fost arestat pentru ordonarea crimei. 

Amrutha și Pranay erau iubiți încă de când se aflau la liceu, în Miriyalaguda, un mic oraș din Telangana, India. „Întotdeauna ne-a plăcut unul de altul. Obișnuiam să vorbim mult la telefon, iar apoi ne-am îndrăgostit”, a spus aceasta.
Amrutha, în vârstă de 21 de ani, provine dintr-o familie înstărită, dintr-o castă superioară, în timp ce Pranay, în vârstă de 24 de ani, provenea din casta Sudra, în trecut reprezentându-i pe cei de care nu trebuia să te atingi, cei săraci, iobagii de pe terenurile nobililor. În aprilie 2016, cei doi s-au căsătorit în ciuda obiecțiilor venite din partea familiei lui Amrutha. Acum, însărcinată în cinci luni, nu-i vine să creadă în ce punct a ajuns. 
„Tatăl meu mi-a omorât soțul, pentru că nu făcea parte din aceeași castă cu mine.”
Nu există nicio dată oficială, însă, potrivit unui studiu, sute de oameni sunt omorâți în India în numele „onoarei” - pentru că s-au îndrăgostit sau au ales să se căsătorească în ciuda dorințelor familiei. Multe familii încă preferă căsătoriile aranjate între cei care fac parte din aceeași castă sau religie. 
Poliția l-a arestat pe tatăl lui Amrutha, Maruti Rao, împreună cu alte șase persoane, inclusiv fratele lui Rao și trei ucigași plătiți. Poliția din India a declarat că acest atac asupra lui Pranay, petrecut în fața unui spital, a fost a patra încercare de a-l ucide pe tânăr. Șeful poliției, Ranganath, a spus că Maruti Rao și-a recunoscut fapta, pe care spune că a făcut-o pentru că Pranay făcea parte din casta Sudra, iar familia sa nu era înstărită. 
În ziua crimei, Amrutha s-a trezit târziu. O durea spatele, așa că a decis să meargă la un control la spital. Pranay și mama lui au însoțit-o. 
Când au părăsit spitalul, Amrutha i-a adresat o întrebare lui Pranay, care se afla câțiva pași mai în spate și care nu a răspuns. Când s-a întors, Pranay era întins pe asfalt. 
Imaginile de pe camerele de supravegheat surprind cum un bărbat îi urmărea. Acesta l-a lovit pe Pranay în partea de sus a corpului cu ceea ce pare a fi un topor. Când a căzut la pământ, atacatorul l-a lovit din nou. 
Amrutha spune că mama lui Pranay l-a împins pe atacator, în timp ce ea s-a dus să caute ajutoare în interiorul spitalului.
Cei doi plănuiau să se mute în Canada, când au aflat că Amrutha este însărcinată și au decis să aștepte până când se naște copilul.
În urma atacului, au izbucnit proteste în India, iar Amrutha și mama lui Pranay au primit mult sprijin. 

×
Subiecte în articol: india caste discriminare crima pranay amrutha