x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În Joia Mare, Papa Francisc va îndeplini ritualul spălării picioarelor într-o închisoare din Roma

În Joia Mare, Papa Francisc va îndeplini ritualul spălării picioarelor într-o închisoare din Roma

20 Mar 2018   •   17:51
În Joia Mare, Papa Francisc va îndeplini ritualul spălării picioarelor într-o închisoare din Roma

Papa Francisc va îndeplini ritualul spălării picioarelor, care are loc în joia de dinaintea Paştelui, în închisoarea Regina Coeli din Roma, potrivit biroului de presă al Vaticanului, informează marţi DPA. 

Ritualul reconstituie momentul în care Isus a spălat picioarelor celor 12 ucenici ai săi înainte de Cina cea de Taină pentru a demonstra că cel pe care îl considerau liderul lor este capabil de cel mai umil gest. 

Suveranul Pontif va vizita în data de 29 martie, în Joia Mare, infirmeria închisorii, unde va îndeplini ritualul spălării picioarelor la 12 bărbaţi şi va sta de vorbă cu mai mulţi deţinuţi, se precizează în comunicatul de presă. 

Aflată în cartierul central Trastevere din Roma, închisoarea Regina Coeli adăposteşte în special persoane aflate în arest preventiv. Clădirea a fost anterior o mănăstire, iar penitenciarul are peste 900 de deţinuţi, potrivit ministerului italian de justiţie. 

Anul trecut, papa Francisc a îndeplinit ritualul spălării picioarelor într-un penitenciar nu departe de Roma, unde sunt încarcerate persoane care au legături cu mafia. 

Anterior, ceremonia s-a desfăşurat într-o închisoare pentru delincvenţi juvenili, într-un centru pentru persoane cu dizabilităţi, o închisoare de maximă securitate şi un centru pentru refugiaţi.

AGERPRES

×