x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În Maroc a fost destructurată o celulă ce avea legături cu gruparea Stat Islamic

În Maroc a fost destructurată o celulă ce avea legături cu gruparea Stat Islamic

01 Feb 2018   •   14:29
În Maroc a fost destructurată o celulă ce avea legături cu gruparea Stat Islamic

O celulă formată din şapte persoane ce aveau legături cu gruparea Stat Islamic (SI) a fost destructurată în oraşele marocane Tanger (nord) şi Meknes (centru), a anunţat joi Ministerul marocan de Interne, citat de AFP. 

Suspecţii, care planificau să intre în rândurile unei filiale a grupării Stat Islamic, sunt acuzaţi că au făcut propagandă şi că puneau la cale atacuri ce vizau persoane şi bunuri, a indicat ministerul într-un comunicat, difuzat de agenţia MAP. 

În cursul operaţiunii întreprinse de Biroul central de investigaţii judiciare (BCIJ), o structură antiteroristă înfiinţată în 2015, au fost confiscate echipamente electronice, arme albe şi documente care ''făceau apologia unei gândiri extremiste'', potrivit aceleiaşi surse. 

Marocul, ferit de atentatele comise de organizaţia Stat Islamic, a fost vizat în trecut de atacuri la Casablanca (33 de morţi) şi Marrakech (17 morţi în 2011). 

Autorităţile marocane pun în evidenţă deseori mijloacele importante desfăşurate pentru lupta antiteroristă şi eforturile de coordonare cu diferiţii lor parteneri din Europa, îndeosebi Franţa.AGERPRES

 

×
Subiecte în articol: grupare teroristă destructurata maroc