x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În Rusia se recrutează voluntari doritori să lupte în Siria

În Rusia se recrutează voluntari doritori să lupte în Siria

30 Sep 2015   •   15:36
În Rusia se recrutează voluntari doritori să lupte în Siria

Bărbat în vârstă de cel puţin 23 de ani, sănătos fizic şi psihic şi fără să fi avut probleme cu legea, cu drogurile sau cu alcoolul - acesta este profilul general ce se regăseşte în anunţul prin care un website în limba rusă încearcă să recruteze voluntari dispuşi să plece în Siria pentru a 'împiedica instalarea unui regim proamerican sau extremist religios' în această ţară, consemnează miercuri agenţia EFE.

'Ruşi în Siria. Praful de puşcă face istorie', exclamă în deschidere site-ul Dobrovolec.org (voluntar), o mişcare creată în iarna anului 2014 pentru a recruta combatanţi care să lupte în estul Ucrainei alături de separatiştii proruşi.

Potenţialii candidaţi sunt atenţionaţi în anunţ că, dacă există chiar şi o singură condiţie pe care nu o îndeplinesc, atunci să nu aplice, pentru că vor fi cu siguranţă respinşi şi nu se vor face excepţii. Pe pagina web se regăseşte şi un formular de candidatură, cu precizarea că aceia care vor fi admişi vor trebui să semneze un contract ce cuprinde un angajament pentru cel puţin o jumătate de an şi există un sistem de salarizare. Greşelile în completarea acestui formular, inclusiv cele gramaticale, precum şi incapacitatea de a motiva dorinţa de a pleca la luptă în Siria implică de asemenea respingerea candidaturii.

'Eroica pasiune rusească şi ambiţiile sale pentru justiţie sunt singura barieră în calea avansului imperialismului ticălos. (...) Dar noi ştim că oricât de rău ar merge lucrurile, războaiele se termină cu victoria. Pentru victoria noastră!', astfel se încheie apelul adresat potenţialilor voluntari ruşi care ar putea lupta în Siria.

După ce Rusia a desfăşurat recent trupe terestre în Siria pentru asigurarea securităţii bazei navale ruse de la Tartus şi a aerodromului militar de la Latakia, unde a trimis de asemenea avioane de luptă, parlamentul rus a autorizat miercuri o intervenţie militară în această ţară, în urma solicitării regimului de la Damasc, dar dacă se va porni o astfel de operaţiune ea va fi exclusiv aeriană, fără misiuni terestre. Totuşi, potrivit unor relatări neconfirmate de Moscova, soldaţi ruşi ar fi deja angajaţi în Siria în operaţiuni militare terestre pe scară restrânsă.

×
Subiecte în articol: Rusia militari voluntari siria luptatori rusi