x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe In SUA, democraţia este ameninţată de minciuni, afirma Tillerson

In SUA, democraţia este ameninţată de minciuni, afirma Tillerson

17 Mai 2018   •   09:42
In SUA, democraţia este ameninţată de minciuni, afirma Tillerson

Fostul secretar de stat american Rex Tillerson a avertizat că democraţia în Statele Unite este ameninţată de minciuni, într-o aparentă referire la preşedintele Donald Trump, care l-a demis din funcţia de şef al diplomaţiei americane în luna martie.

 

'Dacă liderii noştri încearcă să ascundă adevărul sau oamenii încep să accepte realităţi alternative ce nu sunt întemeiate pe fapte, atunci noi, în calitate de cetăţeni americani, suntem pe cale să renunţăm la libertatea noastră', a spus Rex Tillerson într-un discurs rostit la Virginia Military Institute.

Este 'responsabilitatea fiecărui cetăţean american să protejeze libertatea noastră prin recunoaşterea a ceea ce este adevărat sau nu', a adaugat fostul sef al diplomatiei SUA. 'Dacă noi ca americani nu înfruntăm crizele de etica şi integritatei în societate şi printre liderii noştri ... atunci democraţia americană, aşa cum o ştim noi, începe să apună', a estimat el.

Trump l-a demis pe Tillerson în martie, invocând o problemă de 'chimie' între ei, punând astfel capăt unei relaţii tensionate de 13 luni. Mandatul lui Tillerson a fost marcat de o serie de confruntări politice cu preşedintele Trump. Spre exemplu, după ce Tillerson a fost citat spunând că a încercat să demareze un dialog cu Coreea de Nord, Trump a scris pe Twitter că i-a spus lui Tillerson că 'pierde timpul încercând să negocieze cu Omul Rachetă', referindu-se la presedintele Kim Jong Un.

Tillerson, fost director executiv al companiei ExxonMobil timp de un deceniu înainte de a se alătura administraţiei Trump, a fost înlocuit cu fostul director al CIA, Mike Pompeo, care, de la preluarea mandatului, s-a deplasat de doua ori la Phenian pentru a discuta cu Kim Jong Un. AGERPRES

×