x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În urmă cu 73 de ani, o fetiţă de 5 ani dădea naştere unui băieţel perfect sănătos! Ce s-a întâmplat cu cea mai tânără mamă din istorie!

În urmă cu 73 de ani, o fetiţă de 5 ani dădea naştere unui băieţel perfect sănătos! Ce s-a întâmplat cu cea mai tânără mamă din istorie!

14 Ian 2013   •   09:35
În urmă cu 73 de ani, o fetiţă de 5 ani dădea naştere unui băieţel perfect sănătos! Ce s-a întâmplat cu cea mai tânără mamă din istorie!
Sursa foto: incrediblebirths.com

În urma cu şapte decenii, la vârsta de 5 ani, 7 luni şi 21 de zile, Lina Medina devenea cea mai tânără mama din istorie. Lina a născut prin cezariană, în 14 mai 1939, un băieţel de 2,7 kilograme, Gerardo, care a murit în 1979, la vârsta de 40 de ani, din cauza unei boli la măduva spinării. La vremea respectivă, guvernul peruan a promis că o va ajuta pe fetiţă, însă acest ajutor nu s-a materializat niciodată. Şapte decenii mai târziu, Medina trăieşte alături de soţul ei în sărăcie, în cartierul rău famat Lima numit şi "Micul Chicago". Femeia refuză să dea interviuri sau să discute cu presa.

Lina Medina s-a nascut in 1933 in Ticrapo, un sat sarac din Muntii Anzi, in Peru si a fost dusa de parinti la spital, pentru ca abdomentul ei se dezvolta anormal de mult. Rudele credeau ca micuta are o tumoare, însă medicii aveau să le dea o veste şocantă: fetiţa era insarcinata in 7 luni. Dupa o luna si jumatate, in mai 1939, s-a nascut fiul ei, prin operatie de cezariana.

Lina este un caz medical cu adevarat deosebit. Prima ei menstruatie a avut loc la numai 8 luni, iar la 4 ani avea deja sani si organe genitale dezvoltate. Aceasta pubertate precoce a permis dezvoltarea normala a sarcinii si nasterea unui copil sanatos. Lina a refuzat sa spuna ceva despre tatal copilului si despre cum a ramas insarcinata, iar medicii cred ca de fapt nici nu-si mai aminteste ce s-a intamplat.

Fetiţa a primit educaţie şi a fost angajată ca secretară de către medicul Lozada, unul dintre cei care au asistat-o la naştere. El a plătit chiar şi şcolarizarea băiatului. Lina s-a căsătorit şi în anul 1972 a născut al doilea copil, tot un băieţel.


×