x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Încă o aroganţă din Hexagon: Cristian Mungiu, pe post de cerşetor la mila lui Spielberg (VIDEO)

Încă o aroganţă din Hexagon: Cristian Mungiu, pe post de cerşetor la mila lui Spielberg (VIDEO)

16 Mai 2013   •   19:15
Încă o aroganţă din Hexagon: Cristian Mungiu, pe post de cerşetor la mila lui Spielberg (VIDEO)

Faptul că regizorul român Cristian Mungiu a câştigat în 2007 cel mai important premiu la Cannes, iar zilele trecute acum a fost aplaudat la scenă deschisă în calitate de membrul al juriului prestigiosului festival, francezii chiar nu îşi pot potoli "românofobia".

Miercuri, în emisiunea "Les Guignols de l'Info", Mungiu a fost parodiat într-un mod deloc amuzant. În minutul şase al înregistrării, îşi face intrarea în scenă Steven Spielberg, preşedintele juriului Festivalului de la Cannes, care vine pe o bicicletă condusă de binecunoscutul personaj extraterestru pe care l-a creat. Imediat, apare şi regizorul român, care îi cere bani lui Spielberg pentru o cameră de filmat, spunând că el nu are bani să o cumpere.

Mai mult, "marioneta" care îl parodiază pe Mungiu spune că tatăl său este în închisoare, mama este bolnavă, iar el trebuie să mai aibă grijă şi de un copil mic.

Aceeaşi emisiune a fost, anul trecut, "gazda salutului românilor", un cerşetor cu mâna întinsă şi implorând "S'il vous plaît"...

Consiliul Naţional al Audiovizualului a anunţat deja că va sesiza autorităţile franceze în legătură cu această emisiune, considerând că imaginea regizorului a fost compromisă.

Veuillez installer Flash Player pour lire la vidéo

×