x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Încă o ţară europeană a anunțat că va relaxa restricţiile impuse de pandemia de COVID-19

Încă o ţară europeană a anunțat că va relaxa restricţiile impuse de pandemia de COVID-19

07 Apr 2020   •   09:26
Încă o ţară europeană a anunțat că va relaxa restricţiile impuse de pandemia de COVID-19
Sursa foto: pixabay.com

Danemarca s-a alăturat Austriei şi devine a doua ţară din Europa care anunţă o relaxare treptată a măsurilor impuse pentru a încetini răspândirea noului coronavirus. Decizia a fost luată în contextul scăderii numărului de îmbolnăviri, scrie Bloomberg.

Danemarca începe o „redeschidere prudentă”, prin deschiderea grădiniţelor şi a şcolilor primare, în 15 aprilie, dacă numărul celor bolnavi rămâne stabil, a declarat prim-ministrul Mette Frederiksen, luni seară.

Premierul a anunţat şi că Guvernul va începe discuţiile cu mediul de afaceri pentru a începe redeschiderea treptată a birourilor.

Numărul îmbolnăvirilor în Danemarca „merge în direcţia cea bună”, dar chiar şi aşa, unele restricţii vor rămâne în vigoare pentru lunile următoare. „Am reuşit să evităm nenorocirea care s-a întâmplat în alte ţări”, a spus Frederiksen. „Singurul motiv pentru acest lucru este că am acţionat devreme”, a continuat premierul danez.

Danemarca şi Austria sunt printre primele ţări din Europa care au impus restricţii ca răspuns la focarul de COVID-19.

Până acum, Danemarca a înregistrat 4681 de cazuri de îmbolnăviri şi 312 decese. În ultimele 24 de ore, au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus 187 de persoane şi 8 şi-au pierdut viaţa.

Luni, cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunţat că Austria va relaxa progresiv restricţiile privind deplasările începând cu 14 aprilie.

„Obiectivul este reluarea activităţilor în mod etapizat”, a afirmat cancelarul Sebastian Kurz înr-o conferinţă de presă, îndemnând ceăţenii să menţină „cea mai mare disciplină”.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: coronavirus