x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Încă o tragedie pe mare : un vas cu imigranţi a naufragiat între Malta şi Sicilia

Încă o tragedie pe mare : un vas cu imigranţi a naufragiat între Malta şi Sicilia

11 Oct 2013   •   20:37
Încă o tragedie pe mare : un vas cu imigranţi a naufragiat între Malta şi Sicilia

Un vas care transporta cel mai probabil imigranţi a naufragiat între Malta şi Sicilia, a anunţat un purtător de cuvânt al Marinei Militare italiene, citat de AFP.
« Am trimis vasele noastre de salvare şi elicoptere la faţa locului la circa 70 de mile nord de Malta. Avem informaţii potrivit cărora vasul respectiv s-a scufundat, iar imigranţii ar fi în mare, dar nu putem spune mai multe în acest stadiu al verificărilor », a declarat oficialul italian.
Potrivit agenţiei italiene ANSA, mai multe cadavre ar fi fost observate în apropierea ambarcaţiunii, care ar fi transportat 250 de persoane.

Zilele trecute, circa 300 de imigranţi au murit într-un naufragiu în apropierea insulei italiene Lampedusa, tragedie care a iscat nenumărate comentarii.
Europa “nu poate întoarce capul” de la tragediile imigranţilor, precum cea care s-a produs săptămâna trecută la Lampedusa, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, aflat în vizită pe mica insulă siciliană. Barroso, însoţit la Lampedusa de comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmstrom, a anunţat că UE va acorda 30 de milioane de euro suplimentar Italiei pentru gestionarea fluxului de imigranţi. Totodată, Guvernul italian și Comisia Europeană au convenit asupra introducerii temei imigraţiei ilegale pe agenda viitorului Consiliu European din 24 — 25 octombrie de la Bruxelles.


×
Subiecte în articol: naufragiu imigranti