x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Încă un consilier al lui Trump critică retragerea SUA din acordul de la Paris privind clima

Încă un consilier al lui Trump critică retragerea SUA din acordul de la Paris privind clima

03 Iun 2017   •   20:40
Încă un consilier al lui Trump critică retragerea SUA din acordul de la Paris privind clima

Directorul executiv şi preşedintele JPMorgan Chase (cel mai mare grup bancar din SUA), Jamie Dimon, care face parte din grupul de consilieri creat de preşedintele american Donald Trump, şi-a exprimat "dezacordul total" faţă de retragerea SUA din acordul de la Paris privind clima, informează EFE. 

Într-un interviu publicat sâmbătă de cotidianul hong-kongonez South China Morning Post, Dimon a criticat ultima decizie a liderului american, dar a exclus posibilitatea de a demisiona din funcţia de consilier al preşedintelui Trump, aşa cum au făcut-o deja alţi membri ai forumului. 

"Nu cunosc pe nimeni care să fie de acord cu tot ceea ce spune un preşedinte sau un prim-ministru", a susţinut Dimon, la scurt timp după ce fondatorul Tesla, Elon Musk, şi preşedintele şi directorul executiv al The Walt Disney Company, Bob Iger, şi-au anunţat demisia din consiliul care îl consiliază pe preşedintele Trump în chestiuni economice, în semn de protest faţă de decizia liderului republican de a întoarce spatele luptei împotriva încălzirii globale. 

În opinia lui Dimon, cheia este "să avem un dialog mai sincer". "Sunt un patriot, vreau să-l ajut pe preşedinte să facă o treabă mai bună", a explicat el. AGERPRES

×