x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Încăierare pe aeroportul din Chişinău. Liderul Transnistriei, împiedicat să meargă la Moscova! (VIDEO)

Încăierare pe aeroportul din Chişinău. Liderul Transnistriei, împiedicat să meargă la Moscova! (VIDEO)

11 Noi 2014   •   08:40
Încăierare pe aeroportul din Chişinău. Liderul Transnistriei, împiedicat să meargă la Moscova! (VIDEO)

Un grup de veterani ai războiului de pe Nistru au încercat să-l împiedice pe nerecunoscutul lider separatist de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk, să zboare la Moscova, foștii combatanți blocând intrarea în sala VIP a Aeroportului Internațional Chișinău, relatează UNIMEDIA.

Între veteranii conflictului armat din '92 și paza de corp a lui Șevciuk au avut loc altercații și îmbrânceli.

„Jos teroriștii”, „Jos separatiștii”, au strigat foştii combatanţi în timp ce încercau să-l împiedice să părăsească țara. În cele din urmă, așa-zisul președinte al regiunii separatiste s-a văzut nevoit să renunțe la intrarea VIP și a intrat în aeroport prin ușa de serviciu a angajaților Poliției de Frontieră.

Mai mulți bodyguarzi ai lui Șevciuk au fost reținuți de combatanți și dați pe mâna poliției.

Partidul Național Liberal revendică acțiunea și susține că membrii săi ar fi încercat să blocheze calea așa-zisului lider de la Tiraspol.

"Jos teroriştii! Ruşine! Jos separatiştii! Vin bandiţii şi trec pe aici. Copiii noştri nu pot să meargă la şcoală în stânga Nistrului, iar ei umblă liber pe aici", au strigat veteranii de război.

O scurtă încăierare s-a iscat între ei şi gărzile de corp ale liderului transnistrean, după ce unul dintre bodyguarzii lui Şevciuk a încercat să-i dea la o parte.

Serviciul de presă al regimului separatist de la Tiraspol a declarat pentru agenţia rusă de presă Interfax că la originea incidentului s-ar afla serviciile speciale moldovene, pe care le-au acuzat de 'provocare'.

Din luna martie, autorităţile ucrainene le-au interzis liderilor transnistreni accesul pe teritoriul Ucrainei, având în vedere legăturile strânse ale regimului de la Tiraspol cu Moscova. Astfel singura lor cale de a ajunge în Rusia trece prin aeroportul din Chişinău.

×